hydrangea.jpg

Fotolumineszcens, sötétben világító kavics - kőszőnyegekhez

A fotolumineszcens (foszforeszkáló) festék pig- mentek (festékporok), valamint az azok hozzá- adásával készült termékek a fény UV tartalmának hatására gerjesztett állapotba kerülnek, azaz feltöltődnek, majd az így felvett és elraktározott energiát, típustól függően különböző időtartamon keresztül és különböző intenzitással, látható fény formájában bocsátják ki.

unnamed2

A leghatékonyabb energia telítettség úgy érhető el, ha a pigmentet közvetlen napfény hatásának teszik ki, mely nagy mennyiségben bocsájt ki ultraibolya sugarat. Azonban 30 perc is elég ahhoz, hogy egy átlagos ablakkal ellátott szobában, normál nappali fényviszonyok mellett, termékeink elegendő energiát vegyenek fel ahhoz, hogy azután sötétben(!) nagyon hosszú ideig láthatóak legyenek. Az után világítás fényereje arányos a gerjesztő fényben lévő UV intenzitással. A kezdeti fényerő gyorsan kezd csökkenni, így az első három órában a felvett energia jelentős részét le is adják, ez idő alatt, kezdeti utánvilágító egyéb színjellegüket elvesztik és a fennmaradó időben egységesen halványzölden, folyamatosan gyengülve világítanak. A neon zöld pigmentek fényereje a legnagyobb és ezek világítanak a leghosszabb ideig, bár a neon zöld és adott minőségosztályon belül is igaz, hogy minél nagyobb a szemcseméret, annál magasabb a bevilágítás utáni kezdeti fényerő, illetve annál hosszabb ideig látható a pigment sötétben. Font s azonban tudni, hogy a környezet fényszennyezése erősen befolyásolja a láthatóságot, azaz minél több a környezeti fény, annál kevésbé látható a fotolumineszcens hatás.

F: szep-haz.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít