hydrangea.jpg

Készíts magadnak kerti csobogót!

Ha szeretnénk a kertünket valami kreatív elemmel feldobni, nincs is jobb ötlet egy csobogónál. Akár nagy a kert, akár kicsi, egy biztos, rendes kertből, rendkívülit alkothatunk. Attól függően, hogy éppen csak csörgedezik a víz, vagy gejzírként tör elő, megnyugtató, vagy izgalmas hatást érhetünk el.

Ha nem akarunk több tízezer forintot áldozni a boltban készen kapható szökőkutakra, akkor készítsük el magunknak! Nem is gondolnánk, hogy ez nem is olyan bonyolult feladat.

Mutatunk most pár inspiráló ötletet, melyek között reméljük, mindenki megtalálja a saját kertjének, és stílusának megfelelőt.

1 

Bármilyen szökőkutat is építünk, egy biztos, 3 fő alkotó elemre van szükségünk: egy csőre, egy búvárszivattyúra, és egy „szoborra” melyből csörgedezik a víz.

Ebben az esetben, nagyobb méretű köveket, kavicsokat kell átfúrni, majd egymásra pakolni, úgy, hogy a cső végig fusson rajtuk, és a földbe ásott műanyag láda tetejére helyezni, melyben a szivattyú és a víz található.

11

Forrás: www.instructables.com

Egy nagyobb méretű padlóvázából is készíthetünk kerti csobogót, amire ügyeljünk, hogy olyan anyagból legyen, melyet télen is nyugodtan kint hagyhatunk. Fúrjunk egy akkora lyukat az aljára, hogy átférjen rajta egy ½-es rézcső. Az összeszerelés további menete pedig hasonló az előzőhöz.

2

Forrás: www.ericaglasener.com

Három terrakotta virágcserép, egymásra helyezésével is pompás szökőkutat készíthetünk. A fázis fotók segítenek az elkészítés menetében.

3

31

32

33

34

35

36

Forrás: www.interiorfrugalista.com

Egy ilyen kerti tó vízeséssel, a kertünk gyöngyszeme lehet. Bár ez már kicsit komolyabb anyagi beruházást igényel az előzőekhez képest, de a végeredmény magáért beszél. Lásd előtte-utána fotó.

41

42

43

44

45

Forrás: www.ohmy-creative.com

 A rusztikusabb stílus kedvelőinek tökéletes választás lehet ez a régi bádog vödörből, és locsoló kannákból készült csobogó.

5

51

52

53

Forrás: dawnmarie100.blogspot.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít