hydrangea.jpg

Tó az erdő szélén

A ház – mint a mesében –, az erdő szélén, távol a város forgatagától fekszik, és eredetileg egy kis tavacska és kerti konyha, jakuzzi keretezte. Idővel azonban változtatni akartak a tulajdonosok: nyugodt, rekreációs térre vágytak a szabadtéri konyha, ebédlő és jakuzzi megtartásával. A Prime Garden csapatának bekapcsolódásával egy igencsak egyedi, szokványosnak koránt sem mondható megoldás született…

A víz fölött futó vörösfenyő stégek egyikén találjuk a jakuzzit, amihez ragaszkodtak a tulajdonosok, és ahonnan a szabálytalan andezit sziklák közé helyezett vízesés is megcsodálható. Tökéletes helyszín a kikapcsolódásra! A fa szépségét Milesi Diotrollal tették maradandóvá.

10

A korábbi tó, ami jóval kisebb volt a mostaninál, szinte elveszett a kert többi eleme között, ezt gondolta újra a szakember-csapat, és főszerepet kínált a vízfelületnek: 150 m²-esre növelte a területét, és minden más funkciót ehhez a részhez kapcsolt. A kivitelezés a T-Takács Kft. segítségével történt.

14

A fénykép is jól mutatja a tó monumentálissá növelt méreteit. Legnagyobb mélysége 2 méter, de vannak sokkal sekélyebb részei is. Rengeteg növény lelt otthonra a mélyebb és kevésbé mély területein. De nem csak a vízben, körülötte is gazdag kiültetéseket találunk.

3

Egy másik, tetővel borított stégre került a mobilgrill és a család közös étkezésére szolgáló asztal székekkel, ami a másik kinyúló stéggel is összeköttetésben áll. A famunkák megtervezése a Prime Garden csapatának, kivitelezése a TIBÁCS Kft. profi munkáját dicséri.

11

A kert minden eleme harmonikus összhangot képez egymással, háttérben a budai hegyek látványával szinte egybeolvad a telek a természet egészével.

A szintkülönbségeket kihasználva a ház mellé egy száraz sziklakerti kiültetés került. Fontos volt, hogy szépen színeződő, különleges fák kerüljenek a kertbe, ezek japán ujjas juharok és perzsafa lettek. Valamennyi növényt a GARDEN Depoból válogatták.

7

A megrendelő kérésére megtartották a kertépítők az oszlopos nyugati tujasort, így az erdő látványát bekapcsolták a kertbe, és a Budai Tájvédelmi Körzet irányába szabad kilátást biztosítottak.

5

A tó közepére 20 m²-es mesterséges szigetet álmodtak a szakemberek, amelyre fekete fenyő bonsait ültettek, és a fácska azon nyomban a tér szépséges fókuszpontjává vált.

12

Fotó: Prime Garden

Szöveg: Maros Krisztián, Ertvein Andrea

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít