hydrangea.jpg

Zölddel növelt ház

Egy jól megtervezett kert a lakótér kibővítését jelenti, a lakható, használható négyzetméterek megsokszorozódását. Ily módon telepíthetjük ki a szabadba nappalinkat, konyhánkat vagy akár a hálószobánkat. Ez a feladat nem könnyű, ha az embernek nincsen szakértő segítsége. Ennek a teleknek a tulajdonosai azonban felkeresték a Prime Garden csapatát, és együtt vágtak bele álmaik megvalósításába…

A lakótér kibővítése a lakóépület nappalijának folytatásaként egy szabadtéri nappali megvalósításával kezdődött. Itt, és a többi kerti térben is igyekeztek a fény-árnyék hatás felerősítésével napos és árnyékos tartózkodótereket létrehozni, így a kert képe a különböző napszakokban folyton változik.

budaors 11

Kedvelt elem a tóparti hangulatot idéző, 25 m²-es oldott vonalvezetésű dísztó. A „nappali” burkolatát stégszerűen vezetik tovább a víz fölé. A stég alatt nagyobb vízfelületet sejtünk, valójában a vízpart 40 cm-rel a stég alatt befejeződik. Ezzel a trükkel optikailag nagyobb vízfelületet érhetünk el a kertben.

budaors 14

A terasz – a medence mellett is – WPC-bur­ko­latot kapott. A szakemberek arra törekedtek, hogy folyton a kertben, a kerten tartsák a tekintetet, ezért benne járva mindig újabb épített elem, szoliter növény, ősi erőt árasztó szikla vonja el a figyelmet a külvilágról.

budaors 07

Ahogy a házban, a kertben is mindig másik térbe sétálhatunk át a növények és pergolák térhatároló szerepét kihasználva. Az egybefüggő zöld gyep gyönyörű látványt nyújt a terasz irányából. A terepkülönbségeket mediterrán hangulatú támfalakkal és ezt erősítő növényalkalmazással tették otthonossá a család számára.

budaors 17

Architektonikus formákba öntve helyet kapott még a kertben egy kültéri konyha kemencével, előkészítő pulttal. A „konyhát” körülvevő napos ágyásokban éghajlatunkon is télálló, mediterrán fűszernövényeket találunk.

Prime1

A rengeteg virág védőn öleli körbe a tavat. Kövei dunabogdányi andezit sziklák. Külön kérésre a már meglévő diófára egy fa játszóházat terveztek, ami a víz partján a gyermekek kedvenc zugává vált.

budaors 10

Fotó, szöveg: Prime Garden

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít