hydrangea.jpg

Oázis a tetőn

Ez a tetőkert a főváros I. kerületében épült, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a budai hegyekre. A megrendelő egy olyan meghitt pihenőhelyre vágyott, ami védett az esőtől, és semmi sem akadályozza a kilátást. Tervezésnél cél volt egy olyan harmonikus összkép kialakítása, ami igazodik a régi bérház és a polgári lakás stílusához.

teto8

Kihívást jelentett, hogy századfordulós régi bérház révén a födém nem tetőkertre lett méretezve. Hogy statikailag elbírja a tető az építményt, a szerkezet vázát zártszelvényből alakították ki, amit szigetelőpanelekkel borítottak, majd vakolták és beszínezték. Így látványában teljesen olyan, mintha falazva lenne a konstrukció.

MG 4389

A falakat itthon készült, kézműves manufaktúrában gyártott egyedi kék és bronz csempékkel díszítették, amik igazi ékszerei lettek a kis épületnek.

MG 4403

A víz mindig lenyűgöző részlete a kertnek, ezért bármilyen kis tér áll rendelkezésre, mindig érdemes becsempészni valami vizes elemet. Itt a lépcső két oldalán kapott helyet egy-egy kis vízmedence vízköpővel, aminek csobogása a városi forgalom zaját hivatott elnyomni.

MG 4417

A padozat megemelése révén úgy érezhetjük magunkat, mintha egy kilátóban ülnénk a belváros szívében. A tető polikarbonát borítást kapott, ami fóliázva lett, így a fényt átengedi, de a káros sugárzástól megvéd, valamint nem akadályoz meg abban, hogy meghitt estéken is szabadon gyönyörködhessünk a csillagos égboltban.

MG 4373

A virágágyásba ültetett rózsák és levendulák romantikus hangulatot árasztanak illatukkal, látványukkal, a gömb alakúra nyírt puszpángok pedig kihangsúlyozzák a szögletes építészeti elemeket.

MG 4404

Íme, a bizonyíték, hogy ez a kert a „felhők között” található. És a legnagyobb elismerés, amikor a megrendelő mosolyogva megjegyezte újonnan kialakított kertje láttán: „Olyan, mintha mindig is itt lett volna.”

MG 4434

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít