hydrangea.jpg

Biotavat a kertbe!

Varázslat – ez a legjobb szó talán a látványára. Miért kedveljük ennyire a tavakat, hogy akár néhány négyzetméteren is, de előszeretettel készíttetünk kertünkben vízlelő helyet? A tó egyrészt hangsúlyos dekorációs eleme a kinti „szobánknak”, de már az ókorban is kedvelt volt. Nem csupán a madarak számára létfontosságú, hanem nekünk, embereknek is éltető és vonzó a víz.
A biotó valami egészen különleges élőhely! Olyan, mintha mindig is ott lett volna, ahol épp van! A Biotó Kft. egy ilyen élmény kialakításához sohasem használ mesterséges tószűrő berendezéseket, UV-lámpát, kemikáliát.

- A víz öntisztulását a speciális mederkialakítás mellett mikroorganizmusok és növények biztosítják. Fontos, hogy a fólia sehol nem látszik. A tópart is természetes hatású.
- Egy ilyen tó növeli a térérzetet, a kertet! A látvány ¾-e a víz alatt található, igazi 3 dimenziós tájképet ad!
- Egy biotónak nagyon kevés törődésre van szüksége. A füvet pl. hetente nyírni kell, egy beállt tóra ugyanakkor legfeljebb negyedévente kell ránézni.
- A biotó eltartja a speciális összetételű halállományt, a túlszaporodást pedig ragadozó halak oldják meg. Általános hiba a hagyományos kerti tavaknál, hogy raknak bele 8-10 halat, ezeket etetik, s lesz belőlük több száz hal 1-2 év alatt. Ez pedig a tó végét is jelentheti.
- A hangsúly a természetességen van, akkor lesz tavunk egészséges és tiszta, ha a növények és állatok természetes egyensúlyba kerülnek benne.

Kep016

kerti to

to hid

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít