Karácsonyfa másképp

Ha az idén úgy döntenél, hogy nem áldoznál fel egy élő fát a karácsony oltárán – akár környezetvédelmi, akár más okból -, de a műfenyőket sem kedveled, akkor jól jöhetnek az itt következő, nagyon modern, egyedi és némely esetben praktikus „ökokarácsonyfa” megoldások.

Ha ezt a fát szeretnéd elkészíteni, mindössze egy fa karácsonyfa talpra, egy farúdra, és különböző méretű deszkákra lesz szükséged, meg egy kis kézügyességre. 🙂

Forrás: deavita.com

Forrás: deavita.com

Itt egy falapra festették fel a karácsonyfát, melybe, ha apró szögeket ütünk, kerülhetnek fel rá díszek és akár fényfüzér is.

Forrás: deavita.com

Egy kisebb méretű, asztalra vagy polcra tehető dekoráció, melynek az elkészítéséhez csak  faágakra és fehér festékre van szükség.

Forrás: deavita.com

Készen is megvásárolhatjuk, de egy kis kézügyességgel könnyen elkészíthető házilag is a képeken látható karton karácsonyfa. A gyerekek pedig biztos örülnek, ha kapnak a szobájukba egy saját kis fát, amit kedvük szerint díszíthetnek.

Forrás: kreativ-dekoracio.hu

Egy polc rendszer átalakulása karácsonyfává, pár rajzszög és egy selyemszalag segítségével. A polcok lehetőséget adnak gyertyák, vagy akár az ajándékok elhelyezésére is.

Forrás: design.hu

És lám, a sokak által kedvelt raklapból nem csak bútorok, de még karácsonyfa is kihozható.

Forrás: deavita.com

Forrás: deavita.com

Szépen formára vágott lécekből készült a képen látható fa, melyre még két kisebb polc is került, hogy könnyebb legyen a dekorációkat elhelyezni rajta.

Forrás: deavita.com

A papírgurigákból összeragasztott karácsonyfa első hallásra nem tűnik épp a legünnepélyesebb megoldásnak, azonban, ha az üres karikákba színes gömböket, díszeket teszünk, máris egy nagyon vidám kompozíció tárul elénk.

Forrás: impressmagazin.hu

És végül egy karácsonyfadíszekből készült fa, mely a plafonról lelógatva igazán hatásos.

Forrás: gizmodo.com

Ha nem is a nappali közepére állítanánk be ezeket a „fákat”, kiegészítő dekorációnak mindenképp ötletesek, akár teraszra, munkahelyre, irodába….. 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!