Keresés

Karácsony – visszafogottan

Alig pár hét, és itt a karácsony! Az otthonok pompába öltöztek, fényáradat veszi körül a házakat. Néha talán túlzásnak is érezzük, de van, akinek pont így és pont ez tetszik. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de azoknak is tudunk segíteni, akik nem szeretnének túl sok dekorációt maguk körül, mégis vágynak arra a meghitt hangulatra, ami az év utolsó időszakának jeles napjait jellemzi.

Induljunk a bejárattól!

Igazán természetes, békés díszítés fogadja az érkezőt az ajtónál. Egy egyszerű csillogó fényfüzér a girlandon, a bejárat körül, néhány masni, tuják kaspóba ültetve, valamint egy fehér szőnyeg – így együtt varázslatos a látvány! 

Alig várjuk, hogy kitáruljon az ajtó, és elénk táruljon a belső tér…. 

egyszerű karácsonyi dekoráció a bejárati ajtóra

Belépve

Egyszerű, mégis hangulatos és varázslatos hangulat fogad: a monokróm színvilág szépséges kiegészítője a fenyők zöldje. Az óriási ablaktáblákon át árad be a fény, és szinte egybekapcsolódik a kinti természet a szobabelsővel.

bejárat karácsonyi köntösben

A nappaliba érve

A fekete gránitkandalló drámai és fenséges egyszerre, dekorációjával az ünnep fényét növeli, csak úgy, mint a vázákban gondosan elrendezett ágak, a szőrmepárnák, a visszafogott díszítést kapott fenyőfa. Az asztalra helyezett pár fenyőtoboz, kis fenyők szintén ünnepi hangulatot árasztanak. A fényekkel és kézzel kötött szalagokkal díszített karácsonyfa pedig ugyanolyan szép, mint egy tetőtől talpig díszekkel feldíszített.

visszafogott karácsonyi dekoráció

A konyha

Cédrusfűzérrel dekorálhatjuk a székeket és koszorúval az ablakot. A fehér berendezést melegséget sugárzó tölgyfa polccal egészíthetjük ki, amire tuja- vagy fenyőágak kerülhetnek díszítésképp, csakúgy, mint az asztalra helyezett kerek fatálcára.

visszafogott karácsonyi dekoráció a konyhába

Az étkező

Az asztalra hófehér terítő kerülhet, rá tujaágakkal takart gyertyatartó – ez az egyetlen, de annál jobban sikerült dekorációja a térnek.

Külső tér

A teraszt se hagyjuk dekoráció nélkül! A korlátra fűzött girland, a lámpások tömbgyertyával bájos kiegészítők, de persze elengedhetetlen a karnyújtásnyira lévő hófedte táj is a tökéletes összhanghoz…

visszafogott karácsonyi dekoráció a teraszra

Hálószobák, gyerekszoba

Semleges fehér az alap az intim térben, amihez nagyszerű párosítás a fenyőzöld, a csillogó arany és a fények. Mesevilágot alakíthatunk ki fehér házikókkal, a fenyőgúlákkal, hópehely- fűzérrel. Az ágy fölé koszorút lógatva teremthetünk meghitt légkört.

Fürdőszoba

Ebben a térben a tükör köré elrendezett fenyőágak hangsúlyos szerepet kapnak, látványuk megkettőződik a tükörfelületnek köszönhetően. A fekete háttér előtt kiemelkednek az ide helyezett dekorációk. 

Így vonul végig a karácsonyi hangulat a lakáson, és válik hangulatos, varázslatos fészekké, ahol szívesen töltünk időt azokkal, akik különösen közel állnak a szívünkhöz.

Így vonul végig a karácsonyi hangulat a lakáson, és válik hangulatos, varázslatos fészekké, ahol szívesen töltünk időt azokkal, akik különösen közel állnak a szívünkhöz.

Képek:  homebunch.com/christmas-tour

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!