Keresés

Jégbe zárt koszorú

A tél az alkalmi dekorálások ideje a szabadban. A lombját vesztett, kissé szürke látványt elsősorban az ünnepek idejére szokás ellensúlyozni különböző dekoratív díszekkel, amik színt és vidámabb hangulatot hoznak az elcsendesült kertbe. Azonban a decemberi meghitt hangulatú napok után is hosszú még a tél, és néha bizony fejtörést okoz, milyen ötlettel tegyünk hangulatosabbá egy-egy kerti sarkot, amit szívesen nézegetnénk a meleg szobából kitekintve is. Tartósan fagyos napokra remek elfoglaltság a jégkoszorúk készítése, az eredmény garantáltan szemet gyönyörködtető lesz!

Jégkoszorút nagyon egyszerűen készíthetünk mi magunk is, könnyű és gyors eredményt hoz, ezért a gyerekek is szívesen segédkeznek benne. Ha a hőmérő higanyszála tartósan fagypont alatt tartózkodik, már érdemes is hozzálátnunk az alapanyagok begyűjtéséhez.

A jégbe zárandó terméseket, ágacskákat lecsipegethetjük a kertünk kincseiből, de a természetben tett téli séták alkalmával is gyűjthetünk néhány hozzávalót. A mi esetünkben még nyáron szárított levendulavirág és ősszel szüretelt mogyoró is került a kompozíciókba. 

A díszeink akkor lesznek mutatósak, ha egy koszorúhoz csak egy-két hozzávalót használunk. Kerülhet bele mindenféle örökzöld, tuják, borókák, buxusok ágvégei. Nagyon mutatósak a színes bogyók, mint pl. a Japán Szentfa (Nandina domestica) piros gömböcskéi és a csipkebogyó is. 

Mivel koszorú formát szeretnénk, a fagyasztáshoz kuglófformákat használjunk. Ez lehet hagyományos méretű, vagy 6-os pakkban kapható mini forma is. Jelentősen megkönnyíti a munkát, ha szilikon formákkal dolgozunk, de bármilyen fagyálló kuglófsütő edény megfelel. Ezeket háromnegyed részben feltöltjük vízzel, és csinosan elrendezzük bennük a terméseket-ágakat. Ezek után nincs más dolgunk, mint kihelyezni őket a kertbe egy vízszintes felületre.

Teljes szilárdulás után díszítsük szalagokkal és akasszuk a kertkapura vagy egy olyan helyre, ahol az ablakon keresztül is szívesen gyönyörködünk benne.

Forrás: www.modest-home.blogspot.hu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!