Így kel életre a monokróm minimalizmus

Élettelennek, túl sterilnek tartod a monokróm minimál, fekete-fehér otthonokat? Akkor hadd mutassunk egy olyan lakást, amire ez nem igaz: lakói színes részletekkel és egy imádnivalóan berendezett kis kuckózós erkéllyel tették szerethetővé és élettel telivé.

Monokróm minimál - élettelen lenne?

Manapság nagy divatja van a fekete-fehér és szürke otthonoknak, amik egy modern luxuslakás érzetét sugallhatják. Ugyanakkor sokan úgy érzik, ezek a divatszínek sterillé, élettelenné, személytelenné teszik a tereket – pláne a most szintén trendi minimalizmussal együtt alkalmazva.

Szerencsére nem minden esetben van ez így. Nézd csak meg például ennek a 70 négyzetméteres stockholmi lakásnak a fotóit, amelyet apró színes részletekkel és egy kuckósra kialakított kis erkéllyel varázsoltak élettel telivé a tulajdonosai.

 

Világos, nyitott terek

Az étkező, konyha és nappali egy légtérben került kialakításra, így a lakók egy tágas, kellemes teret nyertek, ahová a hatalmas üveg erkélyajtóknak és a tetőablakoknak köszönhetően szinte egész nap árad be a természetes fény.

A belső térben a világos, szellős hatást tovább növelik a fehér falak. Ehhez jól passzol a fekete konyhabútor és a fehér étkezőasztal, a színeket pedig olyan gondosan kiválasztott részletekkel csempészik be, mint a narancsszínű székek vagy a növények.

Bár az étkező és a nappali egy légtérben van, a lakók kérésére ezek stílusos elválasztását is megoldották, méghozzá egy üvegfalú kandallóval. Ez az amerikai konyhás nappali leglátványosabb eleme.

Ahol a fehér és a szürke sem unalmas

A hálószoba fókuszpontja az ágy, amit a falak színéhez is passzoló, fehér, pasztellszínű és sötétszürke ágynemű fed. Az ágy feletti tetőablakoknak köszönhetően ide is bőven jut természetes fény, így a szoba kellemes, barátságos, hívogató helyiséggé válik.

A fehér és a szürke a fürdőszoba burkolatainál is megjelenik, itt is egyedi megoldásokkal tették különlegessé és izgalmassá a teret.

A legszerethetőbb hely

A lakás legszerethetőbb pontja viszont szerintünk nem is kérdés, hogy az erkély. A mindössze néhány négyzetméteres, kuckósan berendezett kis szabadtéri rész faburkolatával és a növényekkel olyan érzést kelt bennünk, mintha a természettől tényleg csak egy karnyújtásra lennénk – holott egy nagyváros szívében vagyunk.

tetőtéri terasz

Tavasztól őszig kellemes lehet ide elvonulni és olvasni, vagy áthívni a barátokat egy hétvégi grillezésre.

Szöveg: Balogh Mia
Forrás: pufikhomes.com

otthonos terasz
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!