hydrangea.jpg

Kőből sosem elég

A kőburkolatok kint és bent egyaránt változatos formában használhatók. A kültéri falburkolatok, homlokzatburkolatok és kültéri padlóburkolatok mellett beltéri burkolatok anyaga is lehet kő.

14

A kőanyagok, illetve kiemelten a kőburkolatok felhasználása az építőiparban egyre nagyobb teret hódít. Az anyagok felületi megmunkálása és kialakítása az utóbbi években bővült, aminek köszönhetően változatosabb kőanyagok jelentek meg a kereskedők kínálatában. Egy kő lehet modern vagy rusztikus is, attól függően, milyen felületet alakítunk ki. A mai modern trendeknek köszönhetően a kőburkolatok kiléptek a beskatulyázott „terméskő” megnevezés alól, és megnyílt az út a letisztult, homogén felületek felé. Ma már nagyon sokféle kőburkolatot és kőbútort forgalmaznak beltérbe is.

Az alábbiakban a kőburkolatok különböző felhasználási területeit mutatjuk be:

Homlokzat- és kültéri falburkolatok 

Kétségkívül egy ház vagy épület legmeghatározóbb felülete a homlokzat, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő burkolat kiválasztására. Egy jó homlokzati kőburkolat nem igényel törődést, illeszkedik az épület stílusához, és egy jó kivitelező kiválasztásával egyszerűen és esztétikusan kialakítható. Fontos, hogy időben tervezzük meg a burkolatot és jó előre válasszuk ki legalább a kőburkolat típusát, hogy az építész és a kivitelező fel tudjon készülni a megfelelő műszaki háttér kialakítására.

12

13

Kőburkolatok beltérben

A legtöbb lehetőséget és ötletet a beltéri burkolatok jelentik, nem kivételek ez alól a kőburkolatok sem. A lakótérben eldönthetjük, hogy csak dekorálunk a kőburkolattal, és csak helyenként jelenítjük meg például a falakon vagy padló hidegburkolatnak is valamilyen kőanyagot választunk, amelyet egységesen használunk a konyhában, nappaliban vagy akár a fürdőszobában is.

2

5

12

Kültéri padlóburkolatok 

A padlóburkolatoknál egy kőanyag kiválasztásánál előtérbe kerül a használhatóság és tartósság is. Egy jó kültéri padlóburkolat esetében fontos, hogy könnyen takarítható, csúszásálló legyen, és a nagy hidegben se fagyjon fel a burkolat. Ha kőburkolatot szeretnénk a kültéri padlóra, érdemes az épület homlokzatára kerülőhöz hasonló kőanyagot használni. Fontos a megfelelő vastagság és felületi megmunkálás.  A kőburkolatok bátran használhatók kocsibeállókon, járdákon, teraszokon, lépcsők burkolataként és egyéb vízszintes felületeken.

IMG 0096

21

Bővebb információ: balkanstein.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít