hydrangea.jpg

Vitality System: a legtrendibb irány a konyhában

 

A Smeg rendszere tökéletes receptet kínál az egészségtudatos táplálkozás híveinek.

A sokkoló hűtő, a vákuum fiók és a kombi gőzpároló sütő szentháromsága otthonunkba hozza a legpuccosabb séfek eszköztárát. A sous-vide főzés nem csak divatos hóbort: egészségesebb, ízletesebb, éttermi minőségű fogásokat készíthetünk akár otthon is. Az egészséges életmódhoz megfelelő táplálkozásra van szükség: friss, szezonális termékekre, vitaminokban gazdag, tartósítószer mentes ételekre. Azonban ahhoz, hogy ez az életmód kényelmes is legyen, megfelelő eszközökkel frissen tarthatjuk ételeinket, és akkor fogyaszthatjuk őket, amikor megkívánjuk, nem csak akkor, amikor teremnek.

tel

A sokkoló hűtővel megőrizhetjük az ételek frissességét és minőségét, a vákuum fiók a hosszabb eltarthatóság mellett a sous-vide főzés előkészítésében nélkülözhetetlen, a gőzpárolós sütőben pedig elkészíthetjük konyhai pályafutásunk eddigi legízletesebb, maximális ízélményt nyújtó fogásait.

Miért jó a vákuumos tartósítás?

Mert így az oxidációs folyamat megáll, ezáltal az ételek íze, illata, színe és tápértéke megmarad.

Továbbá meggátolja:

- a tésztán, rizsben, lisztben, aszalt gyümölcsön található kis élősködők elszaporodását

- a zsírok és olajok avasodását

- a penész kialakulását az olajban tárolt ételeknél

A szagok a tasakokban és tárolókban maradnak. A légmentesség meggátolja az élelmiszereken keletkező jegesedést, és megőrzi az ételek tápértékét.

vkuum fik

vkuum tartsts

Mi az a sokkoló fagyasztó (blast chiller)?

Blast chiller

Egy olyan speciális eszköz, ami képes egy 90 °C-os ételt 3 °C-ra lehűteni csupán 90 perc alatt vagy 90 °C-ról -18 °C-ra fagyasztani kevesebb mint 4,5 óra alatt.  (Egy átlagos fagyasztóval kb. 1 napig tart a -18 °C-os hőmérséklet elérése.)

Hts s mlyfagyaszts

Miért jó a gyors fagyasztás?

A normál fagyasztás kb. 24 órás folyamat, melynek során makro jégkristályok képződnek, amik olvasztáskor megbontják az élelmiszerek szerkezetét. Ezért engednek levet vagy puhulnak meg. A sokkoló fagyasztás gyorsasága megakadályozza a nagyméretű jégkristályok képződését (mikro kristályok képződnek), így az élelmiszereket felolvasztáskor is eredeti minőségükben élvezhetjük.
A szezonális termékeket frissen fogyaszthatjuk akár szezonon kívül is: az eltarthatóság megnő, az ízek, aromák és az állag megmarad.

klnbsg a fagyaszts s a sokkol fagyaszts kztt hsoknl

Palack hűtés

Percenként 1 °C-kal képes csökkenteni a betett palackok hőmérsékletét. Például, ha betoppan egy vendég, 10-15 percen belül megfelelő hőmérsékletű pezsgőt vagy bort prezentálhatunk a gyors hűtésnek hála.

pezsg

Hidegen tartás

A házilag készített jégkrém vagy semifreddo tökéletesen raktározható a sokkoló fagyasztóban a tálalásig. Tökéletes hőmérséklet és semmi „fagyasztó szag”.

hzi jgkrm

Mit is jelent pontosan a „szuvidálás”?

  • A Sous Vide francia kifejezés, ami annyit jelent “vákuum alatt”.
    Technikailag: olyan főzés, melynek során a nyers termékeket speciális tasakban hermetikusan lezárva, a csomagolásában tartva vízben főzzük meg, alacsony hőfokon. A víz hőmérsékletének állandónak és forráspont alattinak kell lennie.
  • Amint megfőtt, az ételt ki kell venni a vízből, majd ízlés szerint lehet elkészíteni (fűszerezve, például stir fry „rázva pirítás” technikával wokban vagy serpenyőben).

szuvidls

hagyomnyos s sous vide elkszts

Milyen eszközök szükségesek a szuvidáláshoz?

Vákuumozó fiók és gőzpároló.

vkuum fik termkfot

gzprol

Miért ne a vákuum csomagoló gépet válassza?

- Mert azokat folyadékokra lehetetlen alkalmazni. 

- Vákuum a tasakokban: 60-70% (szemben a vákuumfiók 99,9%-os teljesítményével)

A Smeg vákuum fiók tökéletes beépítést és összhangot biztosít a többi Smeg készülékkel. 135 mm-es külső magasság: a legalacsonyabb méret a piacon.

Bővebb információ: www.smeg.hu

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Karácsonyi ajándéktippünk:

Smeg kávéfőző vagy multifunkciós konyhai robotgép vásárlása esetén ajándékba jár a botmixer!

espresso kvfzmultifunkcis konyhai robotgpbotmixer ajndkba

A promóció részleteiről érdeklődjön az Önhöz legközelebbi Smeg viszonteladónál!

További ötletekért és karácsonyi ajándéktippünk részleteiért látogasson el a www.smeg.hu-ra!

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít