hydrangea.jpg

Az olasz lámpák „édes stílusa”

A Stile Novo egyike azon olasz cégeknek, melyek elsőként törtek be a világítási dizájn piacára.

Bruno Gatta alapította 1946-ban,  és azon nyomban megkezdték a világítótestek gyártását mind háztartási célra, mind ipari felhasználásra. Már 1949-ben jelen voltak a Nagy Párizsi Kiállításon néhány termékükkel, ahol jelentős kritikusi és közönség sikert értek el. Mai napig igen népszerűek az általuk gyártott,  az ’50 évek stílusát képviselő lámpáik.

 

Az elmúlt évtizedek során számos építész és designer dolgozott együtt a Stile Novoval, mint például Gaetano Sciolari, Joe Colombo, Cini Boeri, Achille és PierGiacomo Castiglioni.

Az Aita Stúdió bemutatótermében a Lónyay utca 24 szám alatt számos modern kori és korabeli lámpa tekinthető meg, mint például állólámpa az 1958-as évekből, természetes sárgarézből több színű kivitelben, vagy a hatágú csillár fényes sárgarézből, fekete és elefántcsontszínű, kétirányú irányítható búrákkal.

 

Bővebb információ: aitastudio.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít