hydrangea.jpg

Még néhány hétig látogatható a szolár falu Szentendrén

A solar decathlonról dióhéjban

A Solar Decathlon a világ mára legjelentősebbé vált nemzetközi, egyetemek között megrendezett építőipari innovációs versenye. Központi célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése az egyetemista csapatok által felépített pályaműveken keresztül.

A verseny során nem csak terveket készítenek, hanem az aktuális döntő helyszínén meg is építik a kiválasztásra kerülő pályaműveket.

 

Hazai rendezés

2019 nyarán térségünkben elsőként Magyarország lett a házigazdája a kiemelt figyelemmel kísért, egyetemi csapatok között zajló nemzetközi versenynek.

Így a verseny eredményeképpen egy innovatív lakóházakat bemutató "mintaházpark" jött létre Szentendrén, amelyet nem csak a szakma, de a lakosság is ingyenesen látogathat.

A mintaházak felépítése 2019. június 27-én kezdődött és a Solar Decathlon versenyeken megszokott módon rövid ideig, mindössze 15 napig tartott.

Versenyidőszak

A két héten át tartó verseny ünnepélyes megnyitójára július 12-én délelőtt került sor. Másnaptól, július 13-tól a Szoláris falu minden érdeklődő számára nyitva állt. A verseny július 28-án eredményhirdetéssel zárult.

Meghosszabbított kiállítás

Az eredményhirdetéssel csak a mintaházak versenye ért véget. A Szoláris falu ezt követően is fogad látogatókat egészen szeptember 29-ig.

Bővebb információ a Solar Decathlon Europe 2019 hivatalos honlapján és a közösségi média-felületein:

Facebook-oldal

Instagram-oldal

YouTube-lejátszási lista

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít