hydrangea.jpg

Szemet gyönyörködtető toszkán villa

Egy 17. századi elhagyott parasztház, kortárs vidéki otthonná alakulását láthatjuk az alábbi képeken.

A ház egy több mint ötszáz fát tartalmazó olajfaligeten terül el.  Az épület alapszerkezetét ereklyeként kezelték, nem nyúltak hozzá. A meglévő pincét egy méterrel megnövelték, hogy új, élhető teret alakítsanak ki a konyhának, étkezőnek, és a háztartási helyiségeknek.

Minden meglévő ablakot és ajtót felújítottak. Az eredeti épületen az ablakok szándékosan kisméretűek voltak, ezen sem módosítottak, hogy az épület karaktere ne változzon, viszont újabb ablakokat raktak be, hogy több fény jusson a házba.

A földszintről korábban egy fa létra vezetett az emeletre. E helyett egy korszerű, fémből készült lépcsőházat alakítottak ki, ami elsődleges funkcióján túl több fényt is engedett a lakásba.

Az első emeleti kő lépcsőt megtartották és beépítettek egy óriási könyvespolcot is.

Minden szoba, különböző színt kapott, hogy ez által, illetve az aprólékosan megtervezett világításnak köszönhetően is a legfontosabb bútorok és műalkotások kerüljenek a fókuszba. Minden bútort egyedileg, hosszas utánjárással választottak ki, hogy egy egyedülálló, de hangulatos lakóteret hozzanak létre, melyben finoman keveredik a kortárs és antik stílus.

 

Az egykor sötét és szűk étkező most egy nagy nyitott térré változott mely magában foglalja a konyhát, étkezőt, mellette pedig mosókonyha és egy kisebb fürdőszoba is helyet kapott.

Az első emeleten található eredetileg nappaliként funkcionáló térből, három vendégszobát alakítottak ki, a második emeleten pedig két hálószoba, két fürdőszoba, gardrób és könyvtár található.

     

A fürdőszobákban helyi márvány és a helyi kézzel festett csempék teremtenek különleges hangulatot. A zuhanyzókat és a kádakat ablakkal szemben helyezték el, hogy a természet közeli élményt és szabadságot élvezhessék a lakók fürdés közben.

 

A felújítás során csak helyi alapanyagokat, és újrahasznosított búrokat használtak fel. Helyi kézműves építők és kézművesek végezték az összes munkát. A munka során a lehető legkevesebb hulladék keletkezésére összpontosítottak - az összes kitermelt anyagot a projekt időtartama alatt újrahasznosították, akár az épületen belül, akár a tereprendezés részeként - semmilyen anyagot nem távolítottak el a területről.

 

Forrás: www.pardinihallarchitecture.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít