hydrangea.jpg

Variációk tetőtérre, avagy kis tér-nagy potenciál

Egy családi ház gyakran elfelejtett, vagy háttérbe szorult legfelső szintjében, a tetőtérben rejlő lehetőségekre szeretnénk egy kis inspirációt adni. Ha már kinőttük a lakást, bátran terjeszkedjünk felfele, hiszen csodás gyermekbirodalmat, vagy dolgozószobát, hálószobát alakíthatunk ki belőle. Egyszóval, a lehetőségek tárháza végtelen.

1

A rusztikus stílust kedvelők, akár érintetlenül is hagyhatják a tetőszerkezetet, és csak stílusban hozzá illő asztalt, széket kell beszerezni, és máris kész egy hangulatos dolgozósarok.

2

7

Egy tetőtérben csodás, kuckós szobát alakíthatunk ki a gyerekeknek, amit biztos imádni fognak.

3

Ne hagyja, hogy egy ferde mennyezet eltántorítsa egy szoba kialakításától. Itt például egy plusz vizuális elemet ad, az amúgy egyszerű berendezéshez.

4

A fehérre festett csupasz falak, és az egyszerű irodai berendezés, lehetővé teszi, hogy a gyerekeknek semmi ne vonja el a figyelmét a tanulásról.

5

Ez a világos színösszeállítás új életet lehelt a korábban sötét és piszkos tetőtérbe. A tulajdonosok kihasználták minden zegzugát a helynek, és így mindkét oldalon beépített tárolók kerültek kialakításra.

6

Ha lehetőségünk van befektetni néhány nagyméretű nyílászáróra, akkor akár a tetőtér lehet a lakás legvilágosabb helyisége.

8

A hangsúlyos, téglamintás fal teljesen elvonja a figyelmet a tetőtér kényelmetlen építészeti jellemzőjéről (alacsony mennyezet).

9

A tetőtér remek lehetőséget kínál, egy játékszoba kialakítására.

10

A fehérre festett falak révén a tetőtér sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. A mennyezet csúcsán lógó függő lámpák, pedig kiemelik a tér legmagasabb pontját, így optikailag függőlegesen nyújtják a teret.

11

A tetőtéri ablak alatt, egy használhatatlannak gondolt sarokból ügyes tervezéssel, akár egy mini konyhapultot is kialakíthatunk.

12

A tetőtér szögletes vonalait, lekerekített berendezési tárgyakkal és bútorokkal lágyították.

13

Hangulatos hálószobát alakíthatunk ki a gerendák érintetlenül hagyásával. A mintás tapéta extra eleganciát ad a térhez.

14

Adott volt, hogy a franciaágy csak az ablak előtti falra kerülhet, így viszont egy normál fejvégű ágy nem jöhetett szoba, ehelyett lett egy egész falat beborító könyvespolc, mely úgy néz ki ment egy hatalmas színes fejvég.

15

Az élénkzöld futónövény, és a különleges kör alakú elemekből álló szőnyeg elvonja a figyelmet az alacsony mennyezetről.

16

Ebben a tetőtérben, egy munkasarok és egy pihenő rész mellett a növényeknek is bőven jut elegendő hely, az ablakok előtt.

Forrás: www. houseandhome.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít