hydrangea.jpg

Raktárból otthon?! Avagy egy raktár elképesztő átalakulása

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy egy ilyen sötét, rideg helyből - kreativitás ide vagy oda - képtelenség egy élhető családi házat létrehozni. Ha azonban kicsit más szemszögből tekintünk ezekre az épületekre, és bele gondolunk abba, hogy feladatuknál fogva ezeket, rendkívül erős és tartós szerkezet jellemzi, továbbá nagy terek, nagy belmagasság, így egy kis leleményességgel és inspirációval csodálatos dolgok születhetnek belőle.

Persze ez továbbra is csak egy bizonyos rétegnek lesz álmai háza, de tény, hogy nem kizárt egy egykori gyárépületből modern, egyedi lakást varázsolni.

Ezen ipari ingatlanok átalakításából született úgynevezett loft lakások iránti kereslet, annyira megnőtt az utóbbi években, hogy ha itthon még nem is, de külföldön már nem kizárólag elhagyott üzemekből alakítanak ki ilyen loftlakásokat, hanem kifejezetten ilyeneket építenek.

Divat lett, ahogy a minimalizmus is. És az is megfigyelhető, hogy míg több évtizede a kényelmetlen, de olcsó megoldást testesítették meg, mára az elképesztően drága kategóriát képviselik.

1

Jöjjön most egy példa egy ilyen elképesztő átalakulásra, melynek során egy régi kaviár raktárból hoztak létre egy elegáns és modern otthont.

Az átalakítás során sikerült megőrizni az épület eredeti báját, miközben új és modern vonásokat is belecsempésztek.

A legfigyelemreméltóbb eleme a lakásnak a nyitható üvegtető, és az a csodás belső udvar, mely különleges karaktert ad a térnek.

2

3

4

A képeket elnézve, nem valószínű, hogy kitalálnánk, hogy 1884-ben épült a raktár.

Mind a belső teret, mind a külső szerkezetet alaposan áttervezték.

Az eklektikus berendezéssel is szépen ötvözték a régit és az újat. A különböző textúrákkal, felületekkel, anyagokkal megőrizték a hely eredeti jellegét, de emellett a süllyesztett belső udvar, a konyha, étkező és a háló már modern köntöst kapott.

5

6

Forrás: www.homedit.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít