hydrangea.jpg

Extrém otthonok, melyektől biztosan le fog esni az állad!

Találtunk a világban pár nagyon extrém, különleges házat, melyek formájuk, kialakításuk szempontjából cseppet sem mondhatók hétköznapinak.

Ki gondolná, hogy egy konténerben is lehet luxus körülmények között élni, vagy éppenséggel egy már használaton kívüli repülőgépből is lehet valami rendkívülit alkotni?

1. Élet egy gyufásdobozban?! (Lengyelország)

71

Klausztrofóbiások talán jobban teszik, ha ezt a részt át is ugorják gyorsan, mert lehet, hogy már a képek látványától rosszul lesznek. J

Ennek a két társasház közé épült lakrésznek a legszélesebb pontja ugyanis, mindössze 122 cm.

Egy lengyel építész (Jakub Szczesny) fejéből pattant ki az ötlet 2009-ben, melyet egy fesztiválon mutatott be, majd 3 évvel később, az elképzelése megvalósult, és jelenleg átutazóknak szolgál ideiglenes szálláshelyül.

A háznak bár ablakai nincsenek, de mivel félig átlátszó, és a fehér szín dominál a berendezésben, nem is annyira nyomasztó.

72

73

74

75

76

2. Konténer ház - luxus belsővel (Chile)

81

Ez a kívülről kicsit ridegnek tűnő családi ház, Santiago Irarraza és Erick Caro építészek tervei szerint valósult meg, 2012-ben.

A telek kedvezőtlen adottságai - sziklás talaj és lejtés - eléggé megnehezítették az építészek munkáját, de kétség kívül nagyon kreatívan álltak a dologhoz. Költségcsökkentés, illetve az építési idő csökkentése érdekében, úgy döntöttek, hogy konténerekből rakják össze a házat. Összesen 12 konténert használtak, amelyek közül az egyik nyitott, és egy úszómedence található rajta. Természetesen nem ez az egyetlen dolog, ami különlegessé teszi a házat. A belső terek elosztása, és egymáshoz való kapcsolódása adja a ház igazi egyediségét.

82

83

84

85

3. Templomból lakás?! (Hollandia)

91

Az 1870-ben épült Szent Jakob templom, 1991-ben megszűnt templomként működni, majd innentől csak bemutatóteremként és rendezvény helyszínként funkcionált. 2007-ben egy holland építészeti iroda tett javaslatot, arra vonatkozóan, hogy szeretnék a templomot lakóházzá alakítani, de természetesen kívülről meghagynák ennek a gyönyörű történelmi emlékműnek az eredeti állapotát. A projekt jóváhagyásra került, és 2009-ben el is készült.

92

93

94

95

96

4. Élet egy víztoronyban (Belgium)

111

A képeken látható víztorony, 1938 és 1941 között épült, a 90-es évekig állt szolgálatban, majd 2007-ben teljes felújításon esett át, amikor a Bham Design Stúdió egy családi házzá alakította.

112

113

114

115

116

5. Üvegház?! (Japán)

121

Ebben a házban nincs hova rejtőzni. A fürdőszobát kivéve, a lakás minden pontja teljesen átlátszó. Azonban nem ez az egyetlen érdekes pontja a lakásnak, hanem a 21 különböző magasságokban elhelyezett padlószint. Igazából az egész épület, olyan, mint egyhatalmas szoba, mely több kisebb szobára oszlik, a 2-3 lépcsős szintkülönbségeknek köszönhetően.

122

123

124

125

6. „Fa” ház (Svédország)

131

Ez a faház nem az a faház, amire elsőre gondolnánk a szó hallatán. Egy svédországi erdő közepén, egy magas fa köré, épített alumínium doboz, melynek külső felülete, tükrös üveg, így tökéletesen illeszkedik a környezetébe, visszatükrözi a fákat és az égboltot. Olyan mintha ott sem lenne… A belső falak, rétegelt lemezből készültek, és 360 fokban kilátást engednek. A házon belül található nappali, tetőterasz, hálószoba és egy kis fürdőszoba. A ház bejáratához egy másik fára csatlakozó függőhídon keresztül juthatunk.

132

133

 

7. „Repülő” hotel (Costa Rica)

141

Akár hiszed, akár nem, ez a repülőgép egy valódi utasszállító gép volt, melyet miután kivontak a forgalomból, több darabban szállítottak erre a helyszínre, és építették meg belőle a világ egyik legkülönlegesebb, legszokatlanabb szállodáját, a Costa Rica-i Nemzeti Park szélén.

142

143

144

145

146

Forrás: www.homedit.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít