hydrangea.jpg

Lakás eladás előtt áll? - Egy jól sikerült fotó szinte eladja az ingatlant!

„Egy kép többet mond ezer szónál”, hangzik a mondás, és ez az ingatlanhirdetésekre is nagyon igaz. Annak ellenére, hogy sok esetben eleve a kép kelti fel a vásárlók érdeklődését és ez alapján választják ki a megnézendő lakásokat, nagyon sok hirdetésben mégis csapnivaló képek szerepelnek.

Most ehhez szeretnénk egy kis segítséget adni, hogyan készíthetünk komolyabb anyagi ráfordítás nélkül is előnyös felvételeket a lakásunkról:

1. Rend a lelke mindennek

Fotózás előtt, első lépésként rakjunk rendet a lakásban. Pakoljunk el mindent, ami elvonná a figyelmet magáról az ingatlanról - a kiteregetett ruhákat, az előszobában ledobált cipőket, elöl maradt takarítóeszközöket stb. Ezen kívül a családi fotók illetve egyéb személyes tárgyak se szerepeljenek lehetőleg a képeken, mert minél semlegesebb képet mutatunk a lakásról, minél kevésbé látszik, hogy ki lakik benne jelenleg, annál könnyebben tudnak azonosulni vele az érdeklődők, annál könnyebben tudják elképzelni a saját otthonukként.

1

Forrás: www.beckiowens.com

2. Minta élne

Azért túlzásba sem szabad esni az elpakolás tekintetében, mert a túl steril otthon ellenérzést is válthat ki. Egy - egy szándékosan elöl felejtett darab - egy kinyitott könyv, egy kanapéra terített pokróc, egy szépen megterített étkezőasztal, nemcsak élővé teszi a teret, de akár a helyiség funkcióját is egyértelművé teszi.

2

Forrás: www.elmueble.com

3. Mi legyen rajta?

Bár célunk, hogy minél látványosabb, meggyőzőbb képet készítsünk, azért nem érdemes trükközni, és kozmetikázni a valóságot, hiszen a végső célunk, mégis csak az, hogy reális képet nyújtsunk a lakásról, és annak állapotáról. Senkinek sem érdeke az, ha a művészi hangulatképeink alapján érkező lelkes érdeklődők csalódottan fordulnak ki a lakásból, a valóságot látva.

Helyezzük tehát előtérbe a lakás előnyös pontjait, ami lehet, akár a gyönyörű panoráma a teraszról, az ízlésesen kialakított előkert, vagy a frissen felújított fürdőszoba stb.

3

Forrás: www.elmueble.com

4. A színek térformáló ereje

Egy csokor színes virág vagy egy tál gyümölcs az asztalon, kiváltképp a minimál lakásokban nagyon sokat javíthat a képek hangulatán.

4

Forrás: www.elmueble.com

5. Fény, fény, fény

A sötét fotók nemcsak keveset mutatnak, de el is rettenthetik a vevőket, hiszen senki nem szeretne egy sötét lyukban élni. Fontos tehát, hogy akkor készítsük a képeket, amikor a lakás vagy az adott helyiség a legvilágosabb, a legtöbb természetes fényt kapja. Ha máshogy nem megy, használjunk vakut, és kapcsoljuk fel a világítást (akár nappal is)!

5

Forrás: www.elmueble.com

+1 tipp 

Kapcsoljuk ki a fényképezőgépünkön az automatikus dátumozás funkciót (mely a kép sarkában megjeleníti a felvétel dátumát), így ha esetleg hosszabb ideig nem sikerül eladnunk a lakást, nem fogja látni a vevő, hogy mióta hirdetjük.

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít