hydrangea.jpg

Kilincsek mediterrán stílusban

Egy mediterrán stílusban berendezett lakásban, elengedhetetlenek a megfelelően kiválasztott ajtókilincsek is, melyek  - nem is gondolnánk - nagyon sokat tudnak hozzá tenni a lakás hangulatához. Ki tudják emelni, hangsúlyozni a fő motívumokat.
Az is előfordulhat, hogy - szinte észrevétlenül - egy lakásnak jelentősen megnövelik a minőségérzetét, feldobják a megjelenését, de persze az ellenkezője is igaz: a rosszul vagy igénytelenül megválasztott kilincsek nem csak az ajtót, de akár az egész lakás összképét is csúnyán el tudják rontani.

Most kifejezetten a Mediterrán lakásokba ajánlott kilincseket mutatunk be.

Mik jellemeznek egy mediterrán lakást?

A fa természetes erezetét megmutató, gyakran antik (hatású) bútorok, természetes, hagyományos hidegburkolatok, pl. terracotta vagy mészkő padló, valódi kő falburkolat, festett csempék, kovácsoltvas, réz, esetleg bronz berendezési tárgyak, élénk, természetes színek, és sok jellegzetes kiegészítő, cserép kaspók, és a mediterrán természetet megidéző zöld növények.
Ebbe a stílusba jól illeszkednek a színben harmonizáló réz, antik réz, súrolt bronz vagy kovácsoltvas (hatású) kilincsek, akár porcelán vagy fa betéttel. A mediterrán kilincsek formavilága lekerekített, lágy, vagy épp ellenkezőleg, szándékosan elnagyolt, durván hagyott. Technikai szempontból jellemzőbb a hagyományos megjelenésű hosszúcímes kilincsek használata, de szép lehet egy rozettás kilincs is, ha az alapanyag és a felület illeszkedik a stílushoz.

Diana patinas hc 90BB

Malaga sb hcA kilincseket – új ajtó esetén - szerencsés az ajtóval együtt kiválasztani és megrendelni, utólagos felújításnál pedig kifejezetten javasolt a kilincsek szakkereskedésben, zárboltban való megvásárlása, ahol szakmai, technikai segítséget kaphatunk a választáshoz, és emellett legtöbbször kézbe is foghatók a modellek, hiszen egyáltalán nem mindegy a kilincsek tapintása sem.

Serrano

valentina patinas 1

A bemutatott minták a Maestro kilincsek kínálatából származnak, további infó: www.kilincsek.eu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít