hydrangea.jpg

6 megdöbbentő építészeti megoldás, melyektől leesik az állad!

Mutatunk pár nagyon extrém, különleges házat, a világ különböző pontjairól, melyek formájuk, kialakításuk szempontjából cseppet sem mondhatók hétköznapinak.

Valószínűleg keveseknek jutna eszébe beköltözni egy barlangba, vagy esetleg a lépcsőházat csúszdával helyettesíteni. …

1. Kilátó vagy lakóház? (Ausztrália)

11

Ez a tengerparti ház, akár egy kilátónak is elmenne, azonban lakóháznak készült. A telek adottságait kreatívan kihasználva, egy 13 méter magas acél tartóoszlopra építették meg a házat, és hogy a bejutás is egyszerű legyen, egy függőhíddal kapcsolták össze a dombtetővel.

12

13

 

2. Műalkotás vagy ház? (Texas)

21

A képeken látható ház valójában egy műalkotás is egyben. Robert Bruno szobrászművész, 1973-ban kezdett bele a különleges ház megalkotásába, melyen haláláig (2008-ig) dolgozott.

A ház, mely végül teljesen nem készült el, nagyon szokatlan formát öltött, melyet sokan sokféle képen értelmeznek, van aki UFO-hoz hasonlítja, mások szerint olyan mint egy hatalmas rovar.

22

23

 

3. Csúszdapark vagy lakóház? (Japán)

31

Hol máshol, mint Japánban készült ez a ház, mely minden kétséget kizáróan, itthon is nagy kedvence lenne a gyerekeknek, és a gyerek lelkű felnőtteknek. Ennek az elegáns, és nagyon jó pofa háznak az egyetlen extra eleme, a 3 emeletet összekötő csúszda, mely szerves része a háznak, ezért is lett kívülről a két oldala, lekerekített, és nem szögletes.

32

33

34

 

4. Gördeszkások álomháza (Kalifornia)

41

Egy gördeszkás valóra vált álma. Egy kreatív építész és egy profi deszkás - korábbi világbajnok Pierre Andre Senizerques együttműködésével valósult meg ez a ház. A belső tér 3 fő területre oszlik, melyek közül az egyik a képen látható gördeszka pálya szerű nappali.

43

42

 

5. Kagylóház (Mexikó)

Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne egy kagylóban élni, mint a remeterákok? Nos, ha igen, akkor valami ilyesmi lenne…

51

A házat Javier Senosiain tervezte, aki a csigás polipok formájából vette az ihletet. Természetesen kicsit átalakítva, stilizálva született meg ez a kis ékszerdoboz. A projekt 2016-ban fejeződött be, és az egyik legfontosabb eleme a háznak - nyilvánvalóan az alakján felül - a színes mozaik fal, mely csodálatos szivárványhatást eredményez.

52

53

54

6. Kőkorszaki vagy modern? (Kalifornia)

61

Ha a Flinstone család életre kelne, valószínűleg egy ilyen házat építenének most maguknak. A sziklából kialakított, „kőkorszaki” ház, minden modern kori kénnyelemmel fel van szerelve. Konyha, tágas fürdőszoba, nappali, háló.

A szabálytalan vonalvezetés, az egyenetlen felületek, a kőből készült berendezési tárgyak, pedig mind mind a természet közeliséget sugározzák.

62

63

64

65

66

67

68

69

70

Forrás: www.homedit.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít