hydrangea.jpg

9 + 1 frappáns dohányzóasztal alternatíva, ha valami egyedire vágysz!

Az emberek többsége úgy gondolja, hogy dohányzóasztal nélkül, nem nappali a nappali. Ez a bútor az, amire lepakolhatjuk a poharakat, nassolnivalókat, könyveket, vagy éppen a lábunkat pihentethetjük rajta…

A hagyományos értelemben vett dohányzóasztal azonban, nem mindenki számára tetszetős, és nem biztos, hogy belepasszol az adott lakás enteriőrjébe, de nem kell aggódni, mert ügyes lakberendezők, és kreatív elmével megáldott embereknek köszönhetően, ma már rengeteg dolog áll a rendelkezésünkre, melyek alternatívát kínálnak e bútordarab helyettesítésére.

Mutatunk most pár inspiráló ötletet:

1.Ottomán

Az ottomán egy török eredetű bútordarab, mely Törökországban az egyik legfontosabb otthoni ülőalkalmatosság volt. Többféle formában készítették, támlás vagy támla nélküli változatban, de mindenképp süppedős, kárpitozott ülőfelülettel. Ebből a bútorból könnyedén varázsolhatunk, egy nagyon elegáns dohányzóasztalt, melyre, ha egy nagyobb méretű tálcát helyezünk, alkalmassá válik a poharak és egyéb használati tárgyak tárolására. És ha éppen plusz helyre van szükség, akkor egy kényelmes ülőhelyként is funkcionálhat.

1

Forrás: polyvore.com

2

Forrás: costco.ca

3

Forrás: walmart.com

4

Forrás: popsugar.com

2.Puff

Az előző alternatívához hasonlóan, egy régi öreg puffot is újra lehet gondolni. Mindössze egy új huzat kell, mellyel kissé „trendibbé” varázsoljuk, és az előző megoldáshoz hasonlóan egy tálcával, használhatjuk lerakó felületként, a nélkül pedig plusz ülőhelyként.

5

Forrás: thenester.com

6

Forrás: costco.ca

3.Régi utazó láda vagy bőrönd

A vintage stílus kedvelőinek tökéletes választás lehet egy régi utazó láda vagy egy bőrönd, mint dohányzóasztal alternatíva. Régiség piacokon, vagy akár a padláson is érdemes körülnézni, hátha találhatunk egy-egy antik darabot, mely egy kis felújítás festés után a nappalink éke lehet. És ennek a megoldásnak az a nagy előnye, hogy tárolónak is használhatjuk az asztalkát.

7

Forrás: thespruce.com

8

Forrás: anikkhan.me

9

Forrás: wannabemagazine.com

10

Forrás: homedecored.com

4. Padból asztalt

Egy kisebb akár antik pad szintén funkcionálhat dohányzóasztalként is – illetve ha szükség van rá, plusz ülőhelyként is.

11

Forrás: frenchyfancy.com

12

Forrás: atomantique.hu

13

Forrás: yesterdaystomorrows.co.uk

5. Könyvekből asztalt

Ha esetleg van több régi könyvünk vagy vastagabb magazinunk, amit már nem tervezünk olvasgatni, csináljunk belőle két egyforma magasságú kupacot, ragasszuk őket össze (a stabilitás érdekében) majd tegyünk rá egy falapot. És kész is az egyedi asztalunk! J

23

Forrás: ehdecor.com.br

14

Forrás: blog.goodwillsc.org

15

Forrás: pinterest.com

16

Forrás: homeanddecor.net

6. Fa ládák

Pár egyforma méretű faládából (régi gyümölcsös ládából) is könnyedén varázsolhatunk dohányzóasztalt. Ragasszuk őket össze kedvünk szerint, és még tároló felületeteket is nyerünk ezzel a megoldással.

17

Forrás: kadirinatolyesi.com

18

Forrás: decoracaoeinvencao.blogspot.hu

19

Forrás: decoracaoeinvencao.blogspot.hu

 

7. Farönk

Néhány nagyobb farönkből gyönyörű szép dohányzóasztalt lehet készíteni, ami önmagában és üveglappal a tetején is megállja a helyét. A farönkből készült asztalok egyszerre nagyon modernek ugyanakkor természetes hatást keltenek a lakásban.

20

Forrás: blog.polifarbe.hu

21

Forrás: blog.polifarbe.hu

22

Forrás: impressmagazin.hu

24

Forrás: ildare.unas.hu

8. Boroshordó

Egy öreg boroshordó, amelyet már rendeltetésének megfelelően nem tudunk/akarunk használni, dohányzóasztalként a nappalinkba még, egy kisebb átalakítás után kiváló lehet.

25

Forrás: szinesotletek.reblog.hu

26

Forrás: szinesotletek.reblog.hu

9. Természetes, színes és egyedi asztal zuzmóval

A Wallgo Design magyarországi székhelyű tervező, gyártó és kivitelező cég. Céljuk, hogy természetes anyagokból készült termékeikkel természet közelibbé, zöldebbé és barátságosabbá tegyék a megrendelőik mindennapi életterét. Minden projektjük célja, hogy létrehozzanak egy feltűnően szép, egyedi és eredeti műalkotást, ami a lehető legjobban egészíti ki a környezetét és követi a mai designelvárásokat és trendeket.

27

Forrás: wallgo.hu

+1 Semmi

Egy nappaliban nem kötelező, hogy legyen dohányzóasztal. Ha például kisgyerek van a családban, még jobb is, ha nincs, hiszen több hely marad neki és nem kell félteni az éles felületektől sem. 

0

Forrás: homeylife.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít