hydrangea.jpg

Lehet, hogy hamarosan elérkezik a gömb alakú napelemek kora?!

A napenergia felhasználása az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág, a panelek hatásfoka folyamatosan javul, az előállítási költségük egyre alacsonyabb.

Az André Broessel - német építész - által vezetett Rawlemon nevű fejlesztőcsapat az első, aki szakít a hagyományos téglatest alakú formákkal, és helyette egy új dizájnt találtak ki.

6

Alapelvük: "több levet kifacsarni a napból".

Az új forma - mely egy gyönyörű, tökéletesen gömbölyű üveggömb - lehetővé teszi, hogy majdnem kétszer annyi energiát lehessen kinyerni a napból. Időjárástól függetlenül is hatékonyan működik, és még éjszaka sem tétlenkedik, a Hold fényét is képes energiává alakítani.

Az igazi hatékonyságot természetesen az jelenti, hogy a napelemeket Broessel úgy helyezte el, hogy mindig a gömb azon oldalán legyenek, ahol a legjobban érik az összegyűjtött napsugarak, azaz folyamatosan mozognak a nap járásával egyidejűleg.

2

A két ötlet kombinálásával a Rawlemon csapat nem kevesebb, mint 70 százalékos teljesítményjavulást ért el a hagyományos napelemekhez képest. Az alábbi videó remekül szemlélteti az alapvető működési elveket, érdemes megnézni!

Az ötletgazdák szerint akár még elektromos autók töltőállomásaként is lehetne használni.

4

Másik nagy előnye is van ennek a nagyszerű találmánynak. Nem csak energiát termel, de esténként nagy teljesítményű lámpává változik. Néhány led lámpa, vagy egyéb eszköz segítségével, a környezet megvilágítására is használható.  

3

Egyesével és fürtökben is fel lehet szerelni tetőkre, de akár falfelületekre is, ahol így fényforrásként is funkcionálhat. Ráadásul a hagyományos napelemekhez képest jól is mutat, ezért dizájn-elemként is belekomponálható az épületbe.

8

7

9

Remélhetőleg minél hamarabb elterjed majd ez a módszer itthon is. Hiszen ki ne szeretne egy hatékony, ingyenes energiaforrást, mely ráadásul egy igen csinos udvari díszként is szolgál?

5

Forrás: www.alternative-energy-news.info, www.magyarorszagom.hu, www.24.hu

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít