hydrangea.jpg

Lélegzetelállító luxus villák Törökországban

Egy török építészeti iroda kreatív szakemberei hihetetlen üdülőhely-fejlesztést álmodtak és valósítottak meg. A 72 luxus felszereltségű villa és egy szálloda, egy kis félszigetet foglal el, amely az Égei-tengerre néz, ahol motorcsónakok, jachtok táncolnak a ködös dombok és a hihetetlen naplementék hátterében. Ebben a cikkben csupán csak egy kis ízelítőt adunk a legszebb kilátásokból, amelyeket ez az üdülőhely koncepció kínál.

Kezdés képen nézzük az egyik legnagyobb önálló villát, amely szépen simul bele a környezetébe, anélkül, hogy elveszítené saját modern identitását. A sok üvegfelületnek köszönhetően, az egész épület rendkívül könnyednek hat, dacolva a gravitációval szinte lebeg a szikla tetején. 

1

Az egész villa egy meglévő kőzetképződés köré épült, mely teljesen jól kivehető a kanyargós elrendezés és a belső üvegfalnak köszönhetően.

2

A pihenés itt szinte olyan lehet, mintha a szabadban lennénk, a természet minden eleme bele van integrálva az épületbe. A ház körül lévő feszített víztükrű medence, még a felhőket is behozza a házba. 

3

A mediterrán éghajlaton a hőmérséklet miatt fontos tényező az árnyékolás is, ennél a villánál egyik oldalról a sziklaalakzat akadályozza meg a napfény közvetlen bejutását az épületbe, a másik oldalról pedig az előrenyúló mennyezet gondoskodik az árnyékolásról. 

4

A ház külső részeit is aprólékosan tervezték meg. Ennél az étkező asztalnál ülve a „föld szélén” érezhetjük magunkat.

6

16

A ház jellegzetes kanyargós elrendezése és a kisebb szintkülönbségek, mind-mind annak érdekében lett így kialakítva, hogy a természet alkotta elemekhez, a legcsekélyebb mértékben kelljen hozzányúlni, és az értékes panorámát is megőrizzék. 

7

Természetesen a hálószobát is üvegfalak határolják, ami teljesen érthető is. Ki mondana le egy ilyen panorámáról?!

8

A szabadon álló fejtámfal mögött egy nyitott fürdőszoba és egy gardróbszekrény kapott helyet. 

10

14

És végezetül mutatunk még pár képet a komplexum többi részéből is.  

19

20

23

24

26

30

32

33

Forrás: www.home-designing.com

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít