Így született újjá egy háromszobás panellakás

Átgondolt tervezéssel és egyedi, többfunkciós bútorok használatával sikerült ezt a 82 négyzetméteres, háromszobás panellakást egy barátságos családi fészekké, igazi álomotthonná alakítani.

Modern, praktikus, szerethető

Nekem ezek a jelzők ugranak be arról a háromszobás, 82 négyzetméteres moszkvai panellakásról, ami Mila Titova építész munkájának köszönhetően született újjá.

Egy kisgyerekes család és a cicájuk talált itt olyan otthonra, ami nemcsak funkcióit tekintve elégíti ki minden igényüket, hanem kellemes tereivel harmóniát is sugároz.  

panellakás felújítása

Az előszobát alaposan átalakították

Az átalakítás előtt a panellakás bejárati ajtaja egy sarokban helyezkedett el, ami már önmagában is kényelmetlenségek forrása lehet. Ezt tetézte, hogy egy szűk folyosó vezetett innen a belső terekbe.

Az építész úgy döntött, hogy a lehető leghatékonyabban használja ki a teret, és többfunkciós bútorokat álmodott meg ide, ezzel nemcsak szebbé, hanem helykihasználás szempontjából is sokkal előnyösebbé téve a szűk teret. A három részből álló gardróbszekrény elnyeli a kabátokat, és a cipők tárolását is sikerült itt megoldani. 

(Ez a cikk is érdekelhet, melyben egy társasházi lakás átalakítását mutatjuk be, többségében meglévő bútorokból.) 

A konyha minden négyzetcentiméterét kihasználták

A konyha modern, letisztult, hatalmas szürke felületekkel, fémes hatású burkolatokkal, beépített gépekkel. A lámpatestek visznek dinamikát, izgalmat, játékosságot a térbe.

„Először nagyon meglepődtek a tulajdonosok, hogy fekete keretes ablakot kellett rendelniük a konyhába – emlékszik vissza Mila Titova –, de teljesen el voltak ragadtatva miután meglátták, hogy milyen összhangba került így a sötét munkalappal párosítva.

panellakás felújítása - konyha

A mennyezetig érő konyhai szekrények lehetővé tették a standard panelkonyha területének a lehető leghatékonyabb kihasználását, így még egy további fagyasztónak is találtak helyet.

(Ez is érdekelhet: Mini panellakás újragondolva)

 

Barátságos, praktikus terek

Az építész az egyedi megoldások és a maximális helykihasználás jegyében alakította ki a hálóhelyiségeket és a nappalit is. Közben pedig arra is ügyelt, hogy az így nyert életterek kedves, barátságos helyiségek is legyenek, ahol jó tartózkodni, feltöltődni, alkotni, élni. Ennek jegyében került kialakításra a nappali is, világos és tágas terekkel, könnyen tisztítható felületekkel és egy olyan falrésszel, ami folyton kreatívkodásra csábít.

A lakásban a betonfelületek és grafit fekete falak, nyugodt kék és fényes fehér felületekkel, rengeteg tükörrel és textilekkel párosulnak.

És ha már kreatívkodás

A gyerekszobában a fő hangsúlyt egy fényes, ceruzákat ábrázoló rajzos posztertapéta kapta, amely optikailag nyújtja a teret. Ezt a hatást fokozza a beépített gardróbban található tükör. Ha ez nem biztosítana elég tárolóhelyet, az ágy alatti tárolók is sok mindent elnyelnek. A parafa padló ideális gyermekszobába, mert ez nemcsak meleg felület, hanem jó hangszigetelő is.

panellakás felújítása ceruzás tapéta

A szülői háló nem túl nagy, de többfunkciós bútorokkal ezt is sikerült jól kihasználni. A tévé alá szerelt lebegő asztalka a mi személyes kedvencünk: jól jöhet home office esetén, de akár egy gyors sminkelés is megoldható itt.

panellakás felújítása - hálószoba

A fürdő és a „macska szobája”

A fürdőszobában az egyszerű, modern, elegáns hatást keltő, minőségi – többnyire márvány – burkolatok érvényesülnek.

(Ezt már olvastad? – Elképesztő luxus egy budapesti panel lakásban)

A mosókonyha, vagy más néven a „macska szobája” pedig szintén remek kialakítással, a 2,65 méteres belmagasságot szinte az utolsó centiig kihasználva pályázhat a lakás legpraktikusabb helyisége címre. És a mosókonyha ajtaján természetesen egy macskaajtót is kialakítottak a család kis kedvencének.  

Szöveg: Balogh Mia
Képek: www.inmyroom.ru

panellakás felújítása fürdőszoba
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!