Keresés

Férfias elegancia egy budai „legénylakásban”

Amikor beléptem ebbe a 150 m²-es budai „legénylakásba”, az elegancia, a férfias jegyek, az igazi otthon elegye mutatkozott meg a lakás egészében. Mondhatom, hogy tekintetem óhatatlanul az apró részleteket fürkészte. A tökéletes harmónia részletekre bontva is épp úgy megmutatkozott. Akárcsak egy komplex geometriai alakzat: egy fraktál, melynek egybefüggő rendszere összekapcsolódó egészet alkotva részleteiben is tökéletes. Mindezt a légkört tovább erősítette a diffúzorok fapálcáiból áradó ayurvédikus, gyógyító illat. Vendéglátónk igényessége ámulatba ejthet minden ide érkezőt.

A hatalmas nappalival egy légtérben van a konyha-étkező rész

A lakás nyugati oldalán találjuk a hatalmas nappalival egy légtérben kialakított konyha-étkező részt. A konyhabútor magasfényű szürke és fehér ajtófrontokkal készült, a munkapult feletti üveggel borított falrészen a nappali kárpitjainak türkiz színe köszön vissza. A modern teret a Lumolight Design-nál vásárolt, gipszkarton előtétfalakba süllyesztett LED-fénysávok igazán hangsúlyossá teszik. A lakásbelső terének megtervezésekor nagy hangsúlyt fektetettek a modern, minimál stílusjegyekkel összehangolt világítás részleteire. A nappali központi helyét a hatalmas törtfehér, letisztult vonalú ülőgarnitúra uralja. A nappali panorámaablakain elénk táruló csodás kilátásával magával ragadja a tekintetet. A tv alatt etanolos biokandalló lángja ég, mely különösen kellemes, otthonos hangulatot teremt.

A hálószobára is a nagyvonalúság, a letisztult formák alkalmazása jellemző

A fénysávok itt is domináns szerepet kaptak. A falfelületeket prémium minőségű tapéták emelik ki – a Munkácsi Szalontól –, tökéletes harmóniát alkotva a kiegészítő lakástextilek minta- és színvilágával. Az ablakokra sávroló került, amely a modern tereknek további hangsúlyos karaktert kölcsönöz.

A fürdőszoba hatalmas,

120×240 cm-es burkolólapokkal igazán nagyvonalú összhangot sugall. Az antracit színeket a mézszínű tölgy mintázatú, 20×120 cm-es burkolólapok izgalmas alkalmazása tökéletesen otthonossá teszi, igazodva a lakás más helyiségeire jellemző minimál stílushoz. A rejtett LED-fények, a bluetooth-os LED-világítású tükör a tukor24.hu-tól, a mosdópult megvilágítását adó vékony hengeres függesztékek sora tökéletes világítást ad ennek a helyiségnek. Az összes berendezési tárgy és burkolat ebben a helyiségben egy helyről, a Hofstädter pilisvörösvári üzletéből került ide.

Ez az otthon, úgy gondolom, önmagában is pazar. Ám a teraszra lépve

elénk táruló panoráma mindezt megkoronázza. A Rattanexclusive Prémium Kerti Bútorok termékei közül választott kényelmes kültéri ülőgarnitúra pihenésre hívogató puhaságának nem tudok ellenállni. Belehuppanok a „kényelembe”, és tekintetem hosszasan a távolba réved. Azt hiszem, ide csodás lehet hazatérni egy hosszú munkanap után.

Amikor ebbe a modern otthonba lépünk, valóban a fények, a kifinomult érzékkel összeválogatott kiegészítők, a minimál stílusjegyek (férfiasan elegáns hangolásban) ámulatba ejtenek. Nagyon kedvelem ezt a stílust, mert eleganciája, nagyvonalúsága lehetőséget biztosít a tervezői fantázia szabad szárnyalására. 

Fotó, szöveg: KovArt 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!