Erdő szélén, domb tetején – Egy öttagú család 172 m²-es otthona

Régi álma vált valóra az öttagú családnak, mikor végre beköltözhettek újonnan épült modern otthonukba, mely gyönyörű helyen, egy Pest megyei falu erdővel határos déli lejtőin helyezkedik el. Mivel a családot már korábbról ismertem, abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a tervezési folyamatban már az építész vázlattervek elkészülésétől részt vehettem, és hasznos tanácsokkal támogathattam őket.

Az előre tervezésnek végig nagy szerepe volt

Mivel a házba monolit betonfödémbe ágyazott mennyezet hűtést terveztek álmennyezet nélkül, a mennyezeti lámpák, illetve a konyhaszekrény és a többi beépített szekrény fölötti gipszkarton eldobozolás pontos helyét már a födém betonozása előtt meg kellett határozni.

Így az előre tervezésnek és a határidőknek az építkezés során végig nagy szerepe volt, hogy a lakberendezési tervek a műszaki készültség megfelelő szakaszára mindig készen álljanak.

A tervezés során kétféle ízlést kellett összehangolni

A férj fekete-szürke letisztult színvilágát és a feleség vibráló, színes, lendületes személyiségét. Végül az enteriőrbe sok természetes anyag került, melyhez a fekete kiegészítők mellé a pasztellzöld színt választottuk dominánsnak.

Kihívások a nappaliban

A helyiségben figyelemre méltó a délnyugati lejtőre néző hosszú ablaksor, azonban a berendezés megtervezésekor a nagy üvegfelület, benne a széles tolóajtóval, az elrendezés pontos átgondolását követelte meg.

A kanapét például úgy kellett kiválasztani, hogy méretének köszönhetően az egész család pihenését szolgálja, azonban egyik irányból se akadályozza a közlekedést: a Novo Home Bútornál találtak rá álmaik bútorára.

A nappaliban kihívást jelentett továbbá a majdnem hatméteres belmagasság, melyhez megfelelő mennyezeti világítást kellett betervezni, amihez a váci Konyhastúdió &Világítástechnika kínálatából válogattak. A függönyözés sem volt egyszerű, de a Linortex Design megoldotta ezt a feladatot.

A konyha-étkező-nappali közös térben helyezkedik el,

ezáltal a konyha színének – amihez a Tikkurila festékei közül választottak megfelelőt – és stílusának passzolnia kellett a tér többi bútorához. A konyhabútor frontjai tömör tölgyfából készültek, melyeket színre festettek, így a festéken keresztül gyönyörűen kirajzolódik a fa eredeti mintázata. A nappaliban található beépített polc a konyhaszigettel összhangban lett kialakítva.

A hálószobában tovább erősítettük a természet ihlette jegyeket

a növénymintás tapétával, melyhez nagyon jól passzolnak a pihenőfotel kárpitján található motívumok, valamint az ágy karakteres földszíne.

Az előszobába is egyedi tervezésű, tölgyfa frontokkal szerelt bútor került,

ahol visszaköszönnek a konyhabútor színei. A bútorban helyet kapott egy kis rejtett polc a kesztyűknek, sálaknak, apró kiegészítőknek, valamint egy kényelmes, kárpitozott ülőke is. Az ülőke a folyosó felé nyitott, így növelve a tágasság érzetét az előszobában.

(Ezt olvastad már? – Karakteres elegancia egy fiatal pár mesés otthonában)


A fürdőszobákat – kis alapterületük ellenére – jó elrendezéssel sikerült kényelmessé tenni.

A szülői fürdőben a világos, pasztell színű csempével tágasabbnak tűnik a tér, melynek mozaikjából egy szép, LED-del megvilágított dekorfalat terveztünk a bejárattal szemközti falra. A megfelelő szaniterekre és bútorokra a Burkoland-Vác Csempeszalon kínálatában találtak rá.

Vendégfürdő

A vendég-fürdőszobában egy walk-in zuhanyt alakítottak ki, melynek víztiszta üvegfala szinte láthatatlan, így növelve a térérzetet.

A kamaszok fürdője

A házaspárnak három kamaszkorú gyermeke van, akik az emeleten egy külön fürdőszobát kaptak, melybe karakteres, zeneszeretetüket kifejező burkolatot választottak. A kád mögötti falon a csempék a falfülke kialakításával nem csak a flakonok tárolására alakult ki a megfelelő hely, de felső LED-világítással megfelelő fókuszba kerülhettek a dekorcsempék is. A fürdőszobába egy hangszóróval ellátott „okos” mennyezeti lámpa is került.

Fotó: Studio8  Lakberendező, szöveg: Blaskóné Rédei Orsolya

 

A tulajdonost kérdeztük:

- Mi volt a legnagyobb segítség, amit kaptatok a lakberendezőtől a tervezés során?

- A lakberendező a tervezéstől az utolsó pillanatig segítségünkre volt, szakértelemmel és tapintattal. Csak olyan mértékben szólt bele az elképzeléseinkbe, amennyire mi azt igényeltük. A tervezés során rengeteg terhet vett le a vállunkról, az elektromos és vízkiállások megtervezésével is, a megfelelő burkolatok kiválasztásában, mellyel rengeteg időt megspórolt nekünk.

- Melyik a kedvenc részleted a lakásban?

- A nappali az a közös tér, ahol a legtöbb időt töltjük, ezért nagy gondot fordítottunk a kialakítására. A hálónkat is nagyon szeretem. Gyönyörű, ugyanakkor kényelmes és barátságos.

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!