Erdei csoda 37 négyzetméteren – Ezt a miniházat látnod kell!

A tágas, világos terek, a skandináv stílusú modern, letisztult enteriőr, a tetőtéri részek ügyes és kreatív kihasználása és nem utolsósorban a gyönyörű környezet is olyan vonzerővel ruházza fel ezt a miniházat, hogy te is azonnal beleszeretsz!

Csodahely az erdő közepén

Hogy lehet egy természetközeli, otthonos, harmóniát és nyugalmat árasztó vendégházat kialakítani, mindössze 37 négyzetméteren?

A The Nook, vagyis Zug névre keresztelt miniház tulajdonosának, a fotósként dolgozó Mike Belleme-nek a saját ötletei mellett szakmai segítsége is volt ebben: a Shelter Collective építész- és lakberendező céget kérte fel a közös munkára, és együtt álmodták meg ezt a csodahelyet.

skandináv miniház az erdő közepén

Skandináv stílusú miniház

Mert ne is tagadjuk, tényleg az: az észak-karolinai Swannanoában található erdei miniház vonzerejének szinte lehetetlen ellenállni. Ezt nagyban köszönheti a skandináv stílusnak – nézd csak meg, hát nem hívogatóak ezek a világos, tágas terek, és a nyugalom, tisztaság és természetközeliség, ami minden négyzetcentiméterből árad?

Tudtad?

A ház építése során helyi alapanyagokat használtak fel, illetve a lakberendezők is helyi szakembereket és művészeket foglalkoztattak. 

skandináv stílusú miniház nappali

37 négyzetméter, két tetőtéri rész

A képek alapján nehéz is elhinni, hogy a házikó csupán 37 négyzetméter, hiszen nagyobbnak tűnik. 

Ebben fontos szerepet kapnak a fent már említett tágas, világos belső terek – gyakorlatilag szinte az egész ház egy légtérben van. 

(Ha kedveled ezt a stílust, ez is tetszeni fog: Az egyszerűség diadala – modern, letisztult otthon Törökbálinton)

Helyet kapott benne egy nappali, egy konyha reggelizősarokkal, egy alvókuckó és egy fürdőszoba is.

skandináv stílusú miniház tetőtér

A belmagasság közel 5,5 méter, ami lehetőséget adott az építészeknek arra, hogy belső kétszintes megoldásban gondolkodjanak. 

Pontosabban egy kicsit másban: két tetőtéri részt álmodtak meg, melyek közül az egyik a szórakoztató- és pihenőrész, a másik, a kisebbik pedig egy teázó rész – mindkettőhöz egy-egy létra vezet.

Ha ez utóbbi már foglalt, akkor a teádat a teraszon, vagy egy hintán ücsörögve is elfogyaszthatod! 🙂

(Ezt olvastad már? – Luxus a lombkoronaszinten)

Kipróbálnád?

Ha megtetszett ez a házikó, és mindenképp el szeretnél egyszer utazni ide, akkor van egy jó hírünk: az Airbnb-n fent van, és foglalható!
Na persze, ha hajlandó vagy rászánni az időt és az útiköltséget is, hogy eljuss ide. 🙂

Szöveg: Balogh Mia
Képek: Mike Belleme (www.contemporist.com)

skandináv stílusú miniház
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!