Elképesztő luxus egy budapesti panel lakásban

A fiatal párt azonnal lenyűgözte a Wenga szenvedélyes kézműves bútortervezőiből álló csapat munkája, így igen gyorsan megszületett bennük az elhatározás: „Nekünk is valami ilyesmi kell!” Ami nehézséget jelentett, illetve csak azt hitték, hogy megnehezíti a szakemberek dolgát, az a rendelkezésre álló négyzetméterek (49 nm) szűkössége volt. De a képeket elnézve ez épp ellenkezőleg „sült el”: igazi luxus jelenik meg a panel otthon minden szegletében!

Hívogató nappali

A praktikum központi szerepet kapott az egész lakásban, így itt is, de emellett az összképet meleg, átölelő színekkel, bársonyos tapintású anyagokkal és csillogó, fényes felületekkel gazdagították. 

Az egész enteriőrben az ellentétek békés egyensúlyára építettek, a puha tapintású, szögletes kárpitozású falakat kerek formájú kiegészítőkkel: lámpákkal, tükörrel lágyították. A szőnyeg és a kényelmes ülőbútorok mind hívogatóan kipróbálásra csábítanak. A fények átgondoltan variálhatóak igénynek megfelelően, még ezen a kevés négyzetméteren is.

(Ezt olvastad már? – Modern luxus fekete-fehérben, barokk elemekkel)

luxus étkező panel lakásban

Meleg földszínek a konyhában

A főzés terébe a nappali színvilága kúszik be, a meleg földszínek biztonságot és nyugalmat sugárzóak. A szekrények magasfényű frontjait üvegezett felső elemek teszik izgalmassá, akárcsak a lábazat előtt futó világítás. A konyha hátsó falára a munkapult csokoládébarnájából került, nem megtörve a visszafogott színek összhatását.

mini panel konyha

Elegancia a gyerekszobában is

A lakás alapkoncepciója a lassan tinédzserkorba lépő lány birodalmában is megjelenik: a barna, bézs, illetve a szögletes formák, de itt kiegészül a bútorok erőteljesebb ciklámenjével, valamint a selymesen lágy, virágmintás-nőcis tapétával.

Visszafogott, finom árnyalatok

Az intim szférában visszatérnek a visszafogott, ugyanakkor végtelenül otthonos árnyalatok, a meleg tapintású anyagok, kárpitok. S bár panel hálószobában járunk, luxust és eleganciát érzünk a berendezés valamennyi részle­tében. A tároló bútorok színei illeszkednek a falakéihoz, így szinte szem elől veszítjük azokat.

luxus kárpitozott ajtófrontok

Teljes összhang

A vizes helyiség alapterülete mindennek mondható, csak nagynak nem. Ennek ellenére elfért benne az összes igényt kielégítő berendezés: mosógép, zuhanyfülke, mosdó. A lakás színvilágát itt sem törték meg, így teljes az összhang ebben a luxust idéző panel-álomban.

(Ez is érdekelhet: Ahol minden négyzetméter a luxusról árulkodik)

 

A tulajdonost kérdeztük:

- Mi az otthonotok kedvenc részlete?

- A nappali egyértelműen, de igazából az egész lakás, mert otthonos, praktikus és nem utolsósorban luxust idéző lett!

- Hogyan találtatok az álmaitokat megvalósító csapatra?

- Amikor az interneten rábukkantunk a munkáikra, tudtuk, ez az, ilyen kell nekünk! És akkor döbbentünk rá, mindig is valami ilyen stílusú otthonra vágytunk, amilyent ők valósítanak meg.

Szöveg: Erdély Györgyi Fotó: Farkas Sándor

A lakás a Golden Harmony magazin 2021. tavaszi lapszámában jelent meg.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!