Együtt egy fenntartható jövőért: MediaMarkt a Konyhakiállításon

A korábban gyakran másod- és harmadrangú szempontként számon tartott energetikai osztályozás fontossága felértékelődött az elmúlt években. A vásárlói tudatosság szintjének érzékelhető emelkedésén túl az energiacímke átalakításában is tetten érhető ez a tendencia, amire az elszabaduló energiaárak és az ellátási biztonság csökkenése még inkább ráerősítettek. Talán még sosem volt ilyen fontos, hogy jól válasszunk az otthonunk berendezése során. A Konyhakiállításon ezért a 2023-as év legenergiatakarékosabb konyháját építik fel március 3-5. között a Budapest Arénában a Media Markttal összefogásban.

A modern konyhagépek jóformán helyettünk végzik el a konyhai munka oroszlánrészét.

Megtanulják mit, hogyan szeretünk, segítenek az alapanyagok beszerzésében, gondoskodnak azok frissen tartásáról és elkészítéséről. Sőt, a stabil Bluetooth és WiFi kapcsolatnak, valamint az egyes márkák saját fejlesztésű applikációinak köszönhetően már a szociális életünk szervezése és a szórakoztatásunk sem idegen feladatok számukra. A kényelmi funkciók mögé nézve azonban láthatjuk, hogy épp ennyire hatékony partnereink lehetnek az energiatakarékosságban is.

A MediaMarkt megkerülhetetlen szereplő a háztartási elektronika szegmensben.

Magyarország és Európa piacvezető elektronikai kiskereskedőjének neve mára összeforrt a megbízhatósággal és a magas színvonalú vásárlói élménnyel. Szinte minden gépet, eszközt és kiegészítőt megtalálsz náluk, melyek közül felkészült szakértők segítenek kiválasztani a számodra leginkább testhezálló megoldásokat az üzletekben. 

A Konyhakiállításon ebből a páratlanul széles kínálatból mutatnak meg válogatott termékeket: prémium sütőt, főzőlapot, mosogatógépeket, hűtőszekrényeket, mosó- és szárítógépeket, melyek nem csupán szépségükkel, hanem prémium kialakításukkal és energiatakarékos működésükkel is hozzájárulnak az életszínvonalad emeléséhez.

A pompás szelekciót egy kompletten berendezett konyhában fedezheted fel az eseményen – az Andreas Bedike konyhastúdió bútoraiba a Samsung, a Miele, a Bosch, a Gorenje, az Electrolux és a Liebherr okos és energiatakarékos gépei kerülnek beépítésre ezen a hétvégén a Budapest Arénában.

Better Way, a fenntartható innováció

A nagyszabású megjelenés fókuszában a fenntartható termékek állnak, melyek közül több egy BetterWay logót is magán visel, ami azt jelenti, hogy egy harmadik, külső szervezet minősítési kritériumainak megfelelt fenntarthatóság szempontjából. A BetterWay kezdeményezés célja többek között, hogy határozottabban vegyük fel a harcot a klímaváltozással, az erőforráshiánnyal és a társadalmi egyenlőtlenséggel szemben, és közösen pozitív hatást gyakoroljunk a világra, amelyben élünk. A BetterWay azonban több, mint egy név, logó vagy hangzatos szlogen. A MediaMarkt energiatakarékos és fenntarthatónak minősített termékek forgalmazásán túl szolgáltatásokkal, szaktanácsadással, edukációs tartalmakkal is igyekszik biztosítani a fenntarthatóbb életmód lehetőségét az érdeklődőknek. Amennyiben pedig mi is fenntartható módon kezelnénk eszközeinket és új termék vásárlása mellett döntünk vagy nem tudjuk hová tenni a régi műszaki eszközeinket, akkor érdemes élni a lehetőséggel, és kiszállításkor kérni régi eszközünk elszállítását, vagy leadni azt valamelyik MediaMarkt áruházban.

A Konyhakiállításon szakszerű tanácsokat kaphatsz a témában, sőt, 16 konyhai nagygéppel és azok forradalmi funkcióival közelebbről is megismerkedhetsz, de kiderül az is, hogy mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök, milyen újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek a 21. századi készülékek, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

Kímélő hűtés

Sokféle módon tehetünk a fenntarthatóbb életmódért a konyhában, az egyik leglátványosabb pillére ennek a nemes törekvésnek a szemetes körül keresendő. A hulladék mérsékléséhez jó, ha tudjuk, hogy minden élelmiszernek más-más körülmények kellenek a maximális szavatossági idő eléréséhez, a zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek eltérő hőfokot és páratartalmat igényelnek. Ezt szem előtt tartva a Liebherr, a Samsung és a Bosch is kínál ételtípusra optimalizált rekeszeket és okos beállításokat, ezáltal segít csökkenteni a hulladéktermelést és a felesleges beszerzési körök számát. A Liebherr hűtőszekrények DuoCooling funkciója két teljesen elválasztott hűtőkörrel gondoskodik arról, hogy a hűtő- és fagyasztórész között ne történjen levegőcsere, ezáltal az élelmiszerek nem veszik át egymás aromáit és nem száradnak ki.

A régebbi típusú hűtőknél megszokhattunk egy általános berregést, ami mára a múlté, és ez energiafelhasználás szempontjából is üdvös előrelépés. A hagyományos kompresszorokkal ellentétben, amelyek elindulnak és leállnak, az újabb készülékek automatikusan állítják a kompresszorok sebességét a hűtési igényeknek megfelelően, így lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, és egyenletesebb hőmérséklet fenntartását teszik lehetővé. A Samsung Bespoke hűtőszekrényekben a Twin Cooling Plus rendszer független párologtatók és ventilátorok segítségével optimalizálja a hőmérsékletet és a páratartalmat, a Metal Cooling pedig fenntartja azt, így az élelmiszerek frissek maradnak, még akkor is, ha gyakran nyitogatod a hűtőajtót. A Bosch fagyasztó Fresh Sense rendszere szintén állandó hőmérséklettel védi az ételeket. Az innovatív hűtőkben megtalálható No Frost technológiának köszönhetően többé nem kell a hűtő leolvasztásával sem foglalkoznod. A jég lerakódásának megakadályozása mellett hamarabb érik el a kívánt hőmérsékletet, és kevésbé terheli a hűtőrendszert, így növelik a gép élettartamát.

Hatékony sütés-főzés

Az innovatív főzőlapok és sütők precíz szenzorokkal és ötletes technológiai megoldásokkal támogatnak a mindennapok során. Egyenletes szinten tartják a hőt, ami a pénztárcád mellett az ételeidnek is kedvez: szaftosabb, ízletesebb, egyenletesen átsült fogásokat eredményez. Az ízlésednek megfelelően testreszabhatod a folyamatokat, amit a rendszer ezt követően optimalizál a lehető legkevesebb energia felhasználásával.

A Samsung főzőlapok és sütők Dual Flex, illetve Dual Cook Flex kialakításnak köszönhetően szimultán készíthetsz különböző hő-és időigényű ételeket. A maghőmérő kiküszöböli a találgatásokat, mivel egyértelműen jelzi, ha az ételek megfelelően átsültek, így nem kell időt és hőt pazarolni a sütő nyitogatásával. Az ökokonvenció módban használhatod az egész – akár 76 literes – sütőteret, mégis élvezheted a kivételes A+ energiahatékonyságot, amivel csökkentheted a káros szén-dioxid-kibocsátást is. A környezetet terhelő vegyszerek mérséklésében a pirolitikus tisztítórendszerek segíthetnek, melyek a sütőtér üregének felmelegítésével égetik el a főzésből visszamaradt zsiradékot és maradványokat, mindössze ártalmatlan és könnyen letörölhető hamut hagyva a sütőben.

Okos tisztítás

A mosogatógépek esetén kézenfekvőnek tűnik, hogy a villany- és víz-felhasználás mentén értékeljük az adott készülék fenntarthatósági mutatóját, azonban a kérdés ennél összetettebb. A Bosch legújabb mosogatógépei például egy természetes ásványi anyag felhasználásával biztosítanak tökéletes száradást, ami a tisztítási fázis nedvességtartalmát használja fel, és a szárítási fázisban meleg, száraz levegőként szabadítja fel. Érdemes figyelembe venni a belső tér rugalmasságát is, aminek köszönhetően jobban megtölthetjük egy-egy mosogatás alkalmával a gépet, így végső soron kevesebbszer kell elindítanunk azt. Ha mégsem szeretnénk kirakóst játszani az edényekkel, poharakkal, a Miele gépeinek automata töltetfelismerés funkciója magától érzékeli a tartalmat, és ehhez igazítja a vízfelhasználást.

A mosó- és szárítógépek más-más helyiségekben foglalnak helyet az otthonokban –  a kamrába, fürdőszobába, pincébe, dedikált mosókonyhába vagy akár a konyhába is kerülhetnek. Éppen ezért 3 márka 6 takarékos, elöltöltős és hőszivattyús mosó- és szárítógépeit is bemutatják az eseményen, hogy teljes képet kapjunk a háztartási nagygépek széles palettájáról.

Ne maradj le az év egyetlen konyhai témájú nagykiállításáról, gyere a hétvégén a Budapest Arénába!

A rendezvényen az újdonságok mellett, ingyenes konyhatervezési tanácsadással, ragyogó konyhabútorokkal és fergeteges főzőbemutatókkal várnak. 

Szerezd be kedvezményes árú belépődet itt, és kövesd a Konyhakiállítás Facebook és Instagram oldalát is! 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!