Fények bűvöletében – egy elegáns, világos, modern lakás

A belváros szívében, a Parlamenttől pár percnyi sétára található az az otthon, aminek a felújítására a megváltozott igények miatt volt szükség. A tér átrendezésében gondolkodott elsősorban a tulajdonos, két hálószobára volt szüksége, két fürdőre, a konyhát szerette volna a nappalival közös térben tudni, és vágyott egy gardróbra is. Mivel nem boldogult egyedül, tervezői segítséget kért. Így született meg ez a letisztult, elegáns, világos és modern enteriőr, melynek az egyedi világítás a fő design eleme. 

A pasztell tónusokkal nyomban a lakásba lépve találkozhatunk,

ez vonul át végig a tereken. Ezek a levegős, könnyű árnyalatok is segítenek abban, hogy ne legyen zsúfolt az egész. A mennyezet különleges LED-világítása a lakás belsejébe vezeti a szemet, már sejteti a fények központi szerepét a belső térben…

Egyedi világítás teszi különlegessé a nappalit

A közösségi teret egyetlen nagy helyiségként álmodták meg, ahol mindennek tágas, jól átgondolt hely jutott. A kényelmes méretű bőr ülőgarnitúra – a dejobutor kínálatából – markáns jelleget kölcsönöz ennek a résznek, kiegészülve a süppedős, kényeztető szőnyeggel, de a legszembetűnőbb a különleges faldekoráció, amely hangulatvilágításával az esti órákra tartogat kellemes hangulatot, valamint a mennyezeti, körökből álló lámpa. A háziak kedvtelésének megfelelően stílusos, fekete-fehér autós kép került a falra.

A nappalitól a főzés szentélyét csupán egy bárpult választja el,

ami már magában karakteres látványt nyújt. Itt is világítással emelték ki ezt a pultrészt, a magasfényű frontfelületű konyhaszekrény elegáns, modern, tele tárolási lehetőséggel, nagyszerűen illeszkedik az összképbe. Tágítja a teret az egybefüggő padlóburkolat, ami megsokszorozza a fényeket. Az étkezőt a nappali hatalmas ülőbútora mellett találjuk, szintén egy térben a konyhával.

(Ha szereted a modern vonalat ezt a házat is nézd meg! – Üveg, beton és kő tökéletes összhangja)

A hálószobában is a különleges megvilágítás teszi fel az i-re pontot

Ebben a szobában következetesen két színnel: a bézs mellett a feketével dolgoztak. Feketék a bútorok, a lámpák, az ágyterítő és a párnák egy része. A fal- és padlófelületen bézzsel hozták egyensúlyba a tervezők a markáns, igencsak tekintélyparancsoló sötét színt. 

És persze itt sem hiányozhat az egyedi világítás: nem is lehetne ennél különlegesebb díszítése az ágy mögötti falnak.

(Ezt láttad már? – Stúdiólakásból teljes értékű otthon)

A lakás komfortosságához nagyban hozzájárul a két fürdőszoba léte

Színviláguk a többi szobához hasonlóan pasztell, az egyikben zuhany, a másikban kád biztosítja a háziak teljes ellazulását. Itt és mindenhol a lakásban padló- és falfűtést alakítottak ki, a hőmérséklet így helyiségenként szabályozható egy mobil termosztát segítségével. 

Fotó: Fülöp Máté  Szöveg: Erdély Györgyi 

Belsőépítészek/tervezők: Kedvek Ákos, Pavkovics Lili, Temesvári Ákos

A lakás a Golden Harmony magazin 2021. nyári lapszámában jelent meg.

A tulajdonost kérdeztem:

- Mit szerettek legjobban elkészült otthonotokban?

- Talán a sok természetes fényt és a világítást, aminek szintén nagy szerepe volt a helyiségek kialakításában.

- Mi volt a tervezők legjobb ötlete Számotokra?

- Több is volt: a különleges mintázatú burkolatok, a Marburg mosható tapétái, a díszítőfelületek, textilek és egyéb kiegészítő elemek, amik kellő eleganciával párosulnak.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!