Keresés

Egyből kettőt! – avagy egy nagyobb lakás kettéválasztása

Egy lakásból kettő lett. Az egyik férfias, a másik nőies stílust kapott. Ez utóbbiban a megbízott lakberendezőnő, Tötős Mary nem bontott falakat, inkább hozzátervezett: ahol a nappali fala van, ott volt eredetileg az átjárás, vagyis csak a fele fal létezett eredetileg. A konyharész a másik lakáshoz tartozott, így a vizesblokkot, lefolyót kellett megoldani. Új, funkcionális tervet kellett ehhez készítenie.

Izgalmas feladat egy nagyobb lakást kettéválasztani úgy, hogy a végeredmény mindkettő enteriőr esetében tökéletes és otthonos legyen.

Teljes aljzatcserét csináltak, alulra is tettek be szigetelést, mivel a lakás az első emeleten van, hogy ne zavarjuk az alattunk élőket, illetve a csövezés miatt úgyis bontani kellett… Alapjáraton világos tereket szerettek volna, ezért nem színezték a falakat, minden fehéren maradt, csak jelölésként használtak sötét tapétát a nappali médiafalán – ami átfut a konyhabútor mögé is – és az ülőbútor mögött, így megőrizték a lakásra jellemző világosságot. A tapétákat mind a NONOART kínálatából választották. A sötét-világos kontrasztot mustársárgával egészítették ki. Próbálták arányos egyensúlyban használni a színeket, anyagokat, mintákat is, harmóniát teremtve a lakásban. Az étkező minimál stílusú vonalvezetéssel választja el a konyhát a nappalitól.

Az előtérben zománctáblák idézik fel a régmúltat

Az előtérből – ahová a korábban összegyűjtött zománctáblák kerültek a falra, felidézve a régmúltat – már a konyhába lehet belátni. A NONOART által forgalmazott, fogantyú nélküli, selyemfényű szekrényelemek zseniális ötlettel egy fakeretbe helyezett sütővel egészülnek ki. Azáltal, hogy nincsenek fogantyúk, szinte a falba olvad a konyha, így tágasabbnak, szellősebbnek látszik a tér. A fakeret színe az étkezőbútoron folytatódik.

Az intim térbe modern, természetes enteriőrt álmodtak meg egy kis csillogással

Ide is került a hangsúlyos mintájú tapétákból, és még egy fekvőfotel, valamint egy fésülködőasztalka is elfért benne a franciaágy mellett. A jelzésértékű „éjjeliszekrények” és polcok játékosságát a függőlámpák laza elrendezése csak fokozza. Az egyébként sem kicsi háló méretét megduplázza a szekrény óriási tükörfelülete. Ide is szinte mindent a NONOART-tól válogattak össze.

A fürdőszobából régen átjáró volt a hálóba, azt megszüntették,

hogy a hálóba bekerülhessen egy nagy gardrób.

A megmaradt átjárót falfülkeként hasznosították, oda is beépített egyedi szekrényt tettek. Ebben a helyiségben a dominánsabb, mintás falicsempe váltakozik a feketével. Minden szükséges, ide való elem elfért, a tükröt egy zsalugáter keretezi, hangsúlyozva a ház régies jellegét.

Fotó: Székely Péter
Lakberendező: Tötős Mary
Szöveg: Erdély Györgyi

A lakberendezőt kérdeztük:

- Mi az, amit legjobban kedveln a lakásban?

- A hálószoba, mert tágas, árad be szinte egész nap a napfény, így az itt használt arany szín még melegebbé válik. A romantikus hangulatot erősíti a fésülködő sarok is.

- Lenne -e olyan, amin változtatna?

- Nincs. Kis tereknél fontos jól meghatározni a funkciókat, ahhoz tervezünk gondosan mindent.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!