Konténerház, mely természetességével belesimul a környezetébe

Ez a rendkívül stílusos konténerház az ausztráliai Victoria államban található. A belsőépítészeket azzal a kéréssel keresték meg, hogy egy régies homlokzatú házhoz építsenek hozzá, s ezt úgy tervezzék meg, hogy stílusában illeszkedjen az eredeti épülethez és a kert buja világához. Az eredeti 100 m²-es épület megtoldásával a FIGR stúdiót bízták meg a tulajdonosok. A stúdió tervezte meg a tájhoz igazodó konténerházat, a jellegzetes dizájnú fekete tetővel.

Konténerház elegánsan

A  stílusos épület így összességében három hálószobával, két fürdőszobával, egy meglehetősen nagy nappalival és egy rendkívül hangulatos, nyitott konyhával rendelkezik.

A konyha fölötti teret ötletesen hasznosították

A nagy belmagasságnak köszönhetően egy galéria is helyet kapott a konténerházban. A fölfelé vezető létra használaton kívül oldalra fordítható, és a falhoz rögzíthető.

Látványterv: Studio8

Fényárban úszik az egész ház

A konténerház hatalmas ablakfelületein át csak úgy ömlik a fény a belső térbe, így az ablak elé helyezett étkező is fényárban úszik, és innen tárul elénk a leglátványosabban a napsütötte kert.

A lakberendezésre is nagy hangsúlyt fektettek

Egyszerű, modern, letisztult vonalvezetésű bútorokat válogattak ide, amelyek színeikben semlegesek, az anyagok között előtérben áll a természetes fafelület.

Fal- és padlóburkolatként is találkozhatunk vele a házban, de a bútorok alapanyaga is ez. Még a konyhasziget hátoldalát is fával burkolták.

stílusos konténerház

A nagy belmagasságnak köszönhetően a világítótesteket a térbe lógatták, és a szórakoztató elektronika is szokatlan helyre került: a ferde tetősíkon találjuk a nappali és a galéria terében is.

Az ötletes megoldások a konyha szigetrészében is felfedezhetőek: a gyors étkezésekhez pult alá tolható székeket választottak. A konténerház kívülről meglehetősen szerény külsőt öltött, tiszteletben tartva a környezetét.

Fotó: Tom Blachford
Forrás: AD Revista

stílusos konténerház nappali
Scroll to Top

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál, és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig, ITT tudod megvásárolni!

Magazinunk legfrissebb, tavaszi lapszámát keresd az újságárusoknál és a boltok polcain!

Ha csak digitálisan lapoznád végig a Laptapir oldalán is megtalálsz minket!