Keresés

A kövek szerelmeseként – egy ház ahol a KŐ van a középpontban

Egy budaörsi panorámás telekre álmodta meg a kőkereskedést vezető házaspár következő otthonát, ahonnan egész Budapestre csodálatos kilátás nyílik. Minden szakipari munkában részt tudtak venni, mivel az építőiparban korábban kellő jártasságot szereztek, így valamennyi elképzelésük megvalósult. Előző házuk minimál stílusban épült, most azonban szerettek volna egy melegebb, otthonosabb környezetet kialakítani, így ötvözték a minimált, a Bauhaust és az Art decot. A kő szeretete okán mind a ház belső, mind pedig a külső kialakításakor rengeteg természetes anyagot használtak fel: többek között mészkövet, gránitot, onyxot.

A nappali Travertin mészkő-burkolatot kapott, ami „átfut” az étkező terébe is.

A falakra szintén került kő, de nem csak az anyagokban, a bútorzatnál is elsődleges szempont volt az időtálló minőség, amit egy német áruházláncban találtak meg, és amiben azóta sem csalódtak. A méretes bőrgarnitúra tökéletesen kiszolgálja a ház lakóit, mögötte, a nappali és az előszoba térelválasztását úgy oldották meg, hogy Travertin kőkeretbe bronzos üveget helyeztek. A tévé mellé átvilágítható onyx burkolat került, valamint exkluzív, rajzos kalcit vonalakkal rendelkező márvány.

A konyhát szintén a saját elképzeléseik szerint alakították ki: sok gránit és mészkő felhasználásával.

A kiegészítők, bútorok a Glamour Designtól valóak, a választásnál sok segítséget kaptak az üzlet tulajdonosától. A világítótestek aranya eleganciát hordoz, méltó a gránitpadló és lépcső ragyogásához. Az óriási ablakfelületek nem csak sok fényt engednek a térbe, de jól láttatják a szépséges panorámát is.

Az étkező asztala Coffee Brown gránit, csakúgy, mint a konyha munkapultja.

A szellős, tágas térben hangsúlyos szerepet kapott a barna, a szürke, és a fekete, amelyek ekkora térben egyáltalán nem hatnak nyomasztóan. A gyors étkezésekhez vagy egyszerűen csak a baráti beszélgetésekhez a konyhasziget biztosít helyet.

A fehér-arany csavartvonalú franciaágy pompázatos darabja az intim térnek,

de legalább ennyire gyönyörű az átvilágítható onyx burkolat mögötte. A csodás fésülködőasztal szépséges kiegészítője a fekhelynek. A nagy ablaktáblák a nagyszerű kilátást, a tágas gardrób a háttérben a kényelmet hivatott szolgálni.

A már ránézésre is nagyon elegáns fekete-arany fürdőben

nagy táblás gránitot használtak (Balkán-Stein Kft.), így nincsenek fugák, amik el tudnának idővel koszolódni. Az AITA kínálatából választott aranyló mozaikburkolat csíkjai lekúsznak a padlóig, függőleges határvonalat húzva a mosdó és a zuhanyzó részhez. A csaptelepeket, mosdót és az egyéb fürdőszoba-felszereléseket egy budaörsi szaküzletben, a CU Impexnél nézték ki, és egyedi rendelésre hozták meg valamennyit.

A gyerekszoba az a hely, ahol más színek és más stílus uralja a teret, mint máshol

A minták vidám sokfélesége (tapéta, szőnyeg, bútor formájában) izgalmassá teszi a szobát. A kilátás, mint mindenhol, itt is fontos szerephez jut. A nyílászárók belül tölgyfa-, kívül pedig alumínium borításúak, ez is egységes a házban. A belső, síkban záródó ajtók szintén egyformák mindenütt, így itt is ezzel az elegáns nyílászáróval találkozunk.

A gyerekek fürdőszobájában az arányok megcserélődnek,

megmaradt a hasonlóság a szülők szentélyéhez, de kevesebb a fekete, több a világosabb barna. Travertin classic burkolatot választottak ide, egy kényelmes méretű zuhanyfülke és egy szépséges kőmosdó alkotja a berendezés fő részét.

Fotó: Hartenstein Péter
Szöveg: Erdély Györgyi

A tulajdonost kérdeztük:

- Mennyire vagytok elégedettek a végeredménnyel?

- A család minden tagja szeret itt élni, így nyugodtan mondhatom, hogy elértük a céljainkat.

- Vajon ez lesz a végleges, az utolsó?

- Ezt nehéz előre eldönteni, de abban biztos vagyok, hosszú ideig fog kiszolgálni bennünket. 🙂

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!