Ha a falak mesélni tudnának…

Ha a falak mesélni tudnának, beszélnének örömről, bánatról, elfogadásról, megújulásról, boldogságról, de legfőképpen egy olyan emberről, akinek lételeme a kreativitás. Egy designer otthona csupa változás, hol egy új tapéta, falszín, egy átfestett bútor, egy kézzel készített felirat a lépcsőn… szinte minden hétre jut valami új, megvalósulásra váró ötlet.

„Szeretem ezt a házat, minden szegletében magában hordoz egy darabot a lelkemből. Cserélhetnék, de nem teszem, hiszen ez az otthonom.”

Rusztikus és modern elemek finom egyvelege a nappaliban

Az étkezőből négy íves lépcsőfok vezet le a régi polgári otthonok belmagasságával dacoló nappaliba. A kandalló és az azt körülölelő brazil kvarcit kőburkolat uralja és meghatározza a 24 m²-es nappali hangulatát. A régi téglák ellenpontjaként a modern krómfelületű kiegészítők tükörcsillogása némi eleganciával fűszerezi a pasztell színvilágú teret. 

A kanapé Zlatovszki Richárd kárpitosnak köszönhetően villámgyorsasággal kapott gyönyörű, hamvas bársonykárpitot. A pasztell mályva kiegészítő szín a tavasz hírnökeként jelenik meg a natúr-fehér-bézs színvilágban.

Rusztikus hangulatú előszoba

Az aprócska előszoba lenszínű falai – épp úgy, mint a lakás egyéb falfelületei – a Tikurilla Feeling beltéri falfestékeivel újultak meg. A régies, koptatott hatású bútorok festett felületei Annie Sloan krétafestékkel több rétegben festve és csiszolva, saját kezűleg készültek. Az ablak alatt végigfutó étkezőpult a jó barát, Kind Gyula asztalosmester „Minden, ami asztalos” – műhelyében készült. Gyula remek partner a tengernyi ötlet kivitelezésében. Keze nyomán született újjá a „nagykorú” konyhabútor is.

Rusztikus elegancia a konyhában-étkezőben is

A szélfogóból a konyhával egy légtérben lévő étkezőrészbe érkezünk, ahol a fekete, százéves étkezőbútor a család féltett kincse. A sötét bútorokkal berendezett helyiséget világos bársony, mélytűzött székek, a gyöngyház fénnyel csillogó tapétázott falak és a Fénycsillag lámpaboltban vásárolt 9 ágú, beépített LED-es függeszték fényei teszik világossá. A bézs színű konyhabútor feledteti az ablaktalan konyha minden hátrányát. A konyharészben számtalan mesterséges fényforrást találunk, melyet a középpontba helyezett Eglo kristály függeszték koronáz meg. A kürtő alatt méltó és domináns helyre került a Gorenje rusztikus, Classico kollekciójából választott tűzhely.

A vendégfürdő hétköznapi bútorai kézműves technikával kaptak új ruhát

A semmitmondó fenyőbútorok és fa WC-deszka több rétegben krétafestékkel festve és csiszolva nyerte ezt az ódon jellegű külsőt. A felületet gyöngyházfényű wax réteg teszi vízhatlanná. A ton in ton stílusú sablonozás pedig különleges, térhatású felületével igazi shabby chic hangulatot teremt a legkisebb helyiségben. 

A zuhanykabin mellett a zuzmófal szintén saját kezűleg készült három éve, melynek változatlan állapota a fürdőszoba magas páratartalmának köszönhető.

(Ezt olvastad már? – Másnak ilyen nincs! – Különleges és egyedi fürdőszobai megoldások)

Ha a falak mesélni tudnának, na meg a lépcső ...

„Van egy út… a Te utad. Neked kell végigjárnod!” – olvasható a lépcső fehérre festett rugdosóin a felirat. A szöveg nehéz napokon íródott, kitartásra biztatva a családtagokat. A lézernyomtatóval kinyomtatott szöveg transzfer technikával került a krétafestékkel kezelt felületre – épp úgy –, mint az emeleti komód fiókelőlapjaira is. A kovácsoltvas korlát modern vonalat kapott, melynek remek kiegészítője a hatalmas fekete falióra.

(Még több kreatív lépcső ötletet ITT találsz!)

Gyerekszoba

Talán a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel Peti – a 14 éves művész beállítottságú kamasz-szobája készült. Álmok, vágyak, emlékek és hihetetlen térérzékkel megalkotott Lego-csodák sorakoznak az egykor 3 évesen birtokba vett, saját készítésű autóságy köré. 

Akárcsak egy álomutazás helyszíne ez a szoba, ahol hatalmas világtérkép kalauzolja – Óriásposzter.hu webáruházból – a gyermekkorból felnőtté érő felfedező útját.

A hálószoba fehér-szürke színvilágát a hamvas pasztell zöld szín egészíti ki

A fal csíkozását a sablonnal készített felirat teszi izgalmassá. A nyugodt, letisztult színvilág a kristályok ragyogásával egészül ki, varázslatot csenve az esti fények útjába.

A fürdőszobában a hálószoba pasztell zöldjei köszönnek vissza

A rusztikus hatású bútorok különleges kiegészítője a kristályokkal keretezett, ovális, világító LED-tükör.

A tetősík alatt kapott helyet a dolgozószoba

A helyiség fehér-szürke színvilágát a tükör-króm fémek tükröződése teszi különlegessé. A klasszikus fehér bútorok formavilágának merész ellenpontjai a króm felületű tárgyak modern vonala.

Aprócska kert

A nappaliból 5 lépcsőfok vezet az aprócska, mindössze 25 m²-nyi kertbe. A kert közepén egy pattintott brazil kvarcittal burkolt teraszrész áll, helyet adva a levél formájú napernyő alatt hintázó függőágynak. A kör alakú „terasz” a Napot szimbolizálja, melyet a Hold alakú ágyás ölel körbe. Egy pici halastónak is jutott itt hely, melynek kővel kirakott szélén egy alvó Buddha-szobor őrzi a kert nyugalmát.

(Még több ötlet kis kertek dekoratív kialakítására: ITT)

Fotó, szöveg, lakberendező: Gyarmati Viktória

Az itt bemutatott lakás a Golden Harmony magazin 2020. tavaszi lapszámában jelent meg. 

Scroll to Top