Keresés

Egy apartman újjászületése a termál víz fővárosába

A termálvíz fővárosába érkező turistákra gondoltak elsősorban a viszonylag kis alapterületű lakás tulajdonosai, amikor felkérték Szenecsár Anita építészt, belsőépítészt otthonuk lakályos átalakítására. Mivel legfőképp a víz gyógyító hatása miatt érkeznek ide az emberek, a vendégapartmanban a pihenésnek szánták a legnagyobb szerepet.

A nappali mindössze 14 m², egy ülőbútor került ide

A megrendelő kérése az volt, hogy arra is gondoljon a lakberendező, ha netán a tulajdonos úgy dönt, hogy pár év múlva akár lakásként, állandó lakhelyként is megállja a helyét az apartman. Ezért lett a konyha mérete is teljes értékű. Került bele pult alatti hűtő, mosogatógép, kombimikró és egy pultba süllyesztett dominó főzőlap. Így nemcsak több napig tudja itt ellátni magát a vendég rövidtávon, hanem életvitelszerűen lehet benne sütni-főzni. Az étkezőben még akár egy négyfős baráti társaság is helyet tud foglalni. Színválasztásában a semleges fehér mellé mi mást választhattak volna kiegészítésül, mint a kéket, a víz színét? A fürdőszoba kivételével mindenhova laminált padló került, ez is tágítja a teret.

A hálószoba még 10 m² sincs, ráadásul közvetlen a tető alatt húzódik

Hogy a lehetőségekhez mérten azért szellős maradhasson, a bútorokat a tető alá kellett fordítani, mint például a franciaágyat is. Így a fekhely tudatosan került a tetőablak alá, és két oldalról még egy-egy pici gardróbszekrény is elfért, egyedi tervezéssel, hogy a kisebb belmagasságból adódóan a megfelelő helyen csökkentsenek a bútor magasságán. Mindent asztalos készített, így a legkisebb részleteket is volt lehetősége a lakberendezőnek kidolgozni annak érdekében, hogy egy smart hotel koncepciójával megegyező módon mindennek legyen helye. A hálószobában a fali TV mellett egy íróasztalt terveztek be, melyhez az étkezőből vihet széket magának a vendég, ha a laptopján dolgozna elvonultan a szobában.

Nagyszerű környezet az ellazuláshoz a fürdőben

A beltéri falak áthelyezésére is volt lehetőség, ezért a fürdőszoba, a víz itt is főszereplővé válhatott. A termálvíz városába érkező turista a termálfürdőben kellemesen töltheti el az idejét, de emellett a vendégapartmanban is élvezheti ennek örömét. A fürdő nem nagy, ennek ellenére egy kényelmes, tágas zuhany került a lakásba, amelyben akár ketten is tudnak egyszerre zuhanyozni, hiszen a lakásba leginkább párokat várnak szabadidő eltöltésére. Az elegáns, fekete, márványerezetű burkolat csodás párost alkot a famintással, nagyszerű környezetet varázsolva az ellazuláshoz.

Fotó: Székely Péter
Lakberendező: Szenecsár Anita
Szöveg: Erdély Györgyi

A lakberendezőt kérdeztük:

- Milyen érzéseid voltak a projekt megvalósítása közben?

- Végig nagy örömmel dolgoztam rajta, kihívás volt, hogy kis alapterületű, ráadásul tetőtéri lakásról beszélünk, illetve hogy a tulajdonos a későbbiekben azon is gondolkodik, hogy állandó lakhelye legyen az otthon.

- Hogy gondolod, sikerült minden kívánalomnak megfelelni?

- A megrendelő maximálisan elégedett volt a végeredménnyel, és a vendégek szintén. 🙂

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!