Bohém fiatalosság

A négyfős család egy fiatalos, bohém, lakható, ipari jellegű otthont szeretett volna magának, de nem boldogultak egyedül. Ezért megkeresték Szőcs László Zsombor belsőépítészt, aki minden álmukat maradéktalanul valóra váltotta. Igazi jutalommunka volt: a háziak szabadkezet adtak az építésznek, és minden ötletét nyíltan fogadták.

Kék és sárga színvilág a nappaliban

A közösségi terek színvilágában is a belsőépítész döntött, amihez egy meglévő bútor adhatott ihletet. A háziak lelkesedtek a tervezett látszó betonmennyezetért, és a kisméretű téglaburkolatot is nagyon szerették volna. Ez utóbbi a konyha melletti oldalra került, előterében az asztalhoz csatlakozó, bolondos vonalvezetésű étkezőszékekkel.

Az ipari jelleget erősíti a látszóbeton mennyezet

Az épület eredeti födémje látszóbeton, ami itt letisztítva, eredeti állapotában látható. A nyers beton a háziak kívánsága volt, de helyét a belsőépítész találta ki. Az extrém lámpák a lakás ipari jellegét hangsúlyozzák. Szintén egyedi megoldás az intim szférába vezető tolóajtó, amelynek a felfüggesztése a lámpáéra rímel.

A bútor, ami az egész lakás színvilágát megalapozta

Itt található a korábban említett sárga fémbútor, amit fontos volt látható helyre helyezni, és ez adta az egész lakás színvilágának az alapját. Kiegészítésül választották hozzá az azúrkéket, ahogy az a befelé nyíló ajtó nyílásában feltűnik az ülőgarnitúrán. 

A hosszúkás helyiség kedvezőtlen arányait a padlóburkolatok változtatásával ellensúlyozták, és egyedileg tervezett tárolóbútorokat helyeztek az oldalfal elé.

(Ezt olvastad már? – Modern apartman a nyüzsgő nagy városban)

A hálószobában elhagyták a harsány sárgát

A lakás többi helyiségével valamennyire ellentétben, ebben a szobában a pihenés kapott főszerepet, így a harsány sárgát elhagyták, és a pihentető kékhez friss fehér, illetve semleges szürke párosul.

A szülői fürdőt is a letisztultság és a pihentető relaxáció jegyében tervezték

A lebegő polc, amit a mosdóknak építettek, és az egész falon végighúzódik, könnyed szellősséget képvisel, a hatalmas tükörfelület fölötte pedig megduplázza a tetszetős látványt.

Külön fürdőszoba a gyerekeknek

A másik fürdőszobában megmaradt a lakás többi részében is megtalálható derűs jelleg, a szekrények sárgája vidámmá teszi a tisztálkodás perceit. A kád mögé látványos mozaikburkolat került. Itt kapott helyet a mosó- és szárítógép is, de tárolóhelyből is került ide néhány, elrejtve a tisztítás, mosás valamennyi kellékét.

Fotó, lakberendezés: Szőcs László Zsombor  Szöveg: Erdély Györgyi

A lakás a Golden Harmony magazin 2020. tavaszi lapszámában jelent meg.

Scroll to Top