hydrangea.jpg

Karácsonyfa szívvel - lélekkel - saját készítésű díszekkel

Már november közepétől elárasztják az üzletek polcait a csillogóbbnál csillogóbb, de ugyanakkor személytelen tucat díszek. Bár kétségtelen, hogy egyszerűbb leemelni a polcról valamit, mint otthon elkészíteni, de nem képvisel-e nagyobb értéket az utóbbi?! A válasz egyszerű, mégis kevesek vágnak bele a „kreatívkodásba”. Annak viszont, aki szeretne idén valami más, egyedibb megoldást, mutatunk pár egyszerűen elkészíthető és költséghatékony karácsonyfadíszt, melyet szívvel, lélekkel, közösen készíthet el a család apraja, nagyja. És miről, másról is szól az ünnep, ha nem erről, az együtt eltöltött minőségi időről. Mert bármilyen exkluzív dísznél többet ér a mézeskalács, amit a gyerekekkel közösen készítünk, vagy az adventi koszorú, melyet magunk állítunk össze. Olyan apróságok ezek, melyekre büszkén pillanthatunk rá két falat között a karácsonyi vacsorán.

1. Mézeskalács, az ehető dísz

1

A legtöbb családban generációról generációra száll a tuti mézeskalács recept, aminek az egész lakást betöltő illata hozzátartozik a karácsonyi előkészületekhez, és ezért kihagyhatatlan az ünnepi sütemények sorából. Azonban karácsonyfadíszként keveseknek jut eszébe felhasználni őket, pedig a fenyőn is szépen mutatnak a szépen kidekorált formák.

Az előnye - hogy ehető - egyben a hátránya is, hiszen, ha túl finomra sikerül, lehet, hogy már másnapra kopaszon marad a fánk, ha csak ezekkel díszítettük. Éppen ezért jöjjenek még további ötletek. J

2. Szárított narancs gömbök

2

A műanyag, vagy üveggömbök természetes alternatívái lehetnek ezek a csodás egyben szárított narancsok.

Az elkészítéséhez itt egy kis videós segítség:

 

3. Fűszereket a fára

3

A narancs mellett a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs is a karácsony illatához tartoznak, egy szép szalaggal átkötve miért ne kerülhetnének fel a fára is?!

4. Hófehér csodák

4

A felsorolásból nem maradhat ki a pénztárcabarát, mégis rengeteg lehetőséget magában hordozó só-liszt gyurma vagy a még csillogóbb szódabikarbónás változat sem. Elkészítésük végtelenül egyszerű, és a gyerekeket is bátran be lehet vonni az elkészítésbe . A klasszikus verziót (1 csésze só, 2 csésze liszt és 1 csésze langyos víz) fel lehet turbózni is, például a vízbe kevert csillámporral vagy ételfestékkel.

A szódabikarbónás díszek elkészítéséhez pedig az alábbi videó nyújt segítséget:

 

5. Szárított gyümölcsök

5

A vékonyra szeletelt - narancs, citrom, alma - radiátoron, vagy tűzhelyben gyorsan kiszárítható, ezután pedig csak tűvel átszúrjuk és cérnát vagy szalagot fűzünk bele, aztán már mehet is a fára!

51

52

A szárított narancskarikákból akár füzért is készíthetünk. Csupán néhány gyümölcsszeletre és egy szalagra van hozzá szükség.

6. Hópihe papírból

6

Papírhópelyhet nagyon egyszerű készíteni, nem igényel különösebb kézügyességet, mindössze papírra és egy hegyes, éles papírvágó ollóra lesz hozzá szükségünk. Tapasztalatból mondom, hogy az első sikerek után alig lehet abbahagyni, az ember legszívesebben a lakás minden pontjára óriási hópihéket akasztana... :-)

7. Pattogatott kukorica füzér

7

Bizonyára nem sokunknak jut eszébe, pattogatott kukoricából fenyőfadíszt készíteni, pedig a fenti kép a bizonyíték rá, hogy nagyon jól mutat. Füzért is készíthetünk bele, de akár egyesével is felakaszthatunk párat, amivel tényleg olyan hatást érhetünk el, mintha hó esett volna a fánkra.

8. Textil díszek

8

Akinek van egy kis kézügyessége a varráshoz, készíthet a képen látotthoz hasonló díszeket, különböző formákban, fenyőfa, csillag, hóember stb. , csak a képzelet szab határt.

Forrás: www.homedit.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít