hydrangea.jpg

Készítsünk madárkalácsot!

Madáreleségmadar 5

Hozzávalók:

- 2,5 csésze madáreleségnek való magkeverék

- 2 csomag ízesítetlen zselatin (esetleg marhafaggyú )

- 1 csésze víz

- süteményszaggató forma

- 3 db szívószál 5 cm-es darabokra vágva

- étolaj

- kötöző zsineg

madar

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntsünk 1/2 csésze hideg vizet, ehhez adjunk 2 csomag ízesítetlen zselatint, ezután 1/2 csésze forrásban levő vízzel keverjük el oldódásig.

Hozzáadjuk a magkeveréket, és az egészet összekeverjük. 
A tálat a hűtőszekrénybe tesszük kb. 10 percre, amíg a zselatin megdermed.

A süteményformákat étolajjal kenjük ki, majd helyezzük sütőpapírra, és töltsük meg, a már kicsit megdermedt magkeverékkel. Kanál segítségével nyomkodjuk bele a masszát a formákba, végül késsel simítsuk el a tetejét.

A szívószálakat szúrjuk a formákba, ügyelve arra, hogy a lyukak legalább 1 cm távol essenek a sütik szélétől.

Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap óvatosan szedjük ki a formákból, és a szívószálakat is távolítsuk el. Fűzzünk át a lyukakon egy-egy darab zsineget, és kössünk csomót a végükre.

madar 3

Hozzávalók:

- moha koszorúalap

- fakéreg

- termések

- madárkalács

- ragasztópisztoly

- kötöző zsineg

A mohakoszorún elhelyezzük a magunk készítette madárkalácsokat, majd ragasztópisztollyal rögzítjük. Felragasztjuk a fakérget, a terméseket majd egy kötöző zsinegből akasztót készítünk.

Forrás: EnArt Design by Tóth Enikő

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít