hydrangea.jpg

Töklámpást őszi estékre

Manapság az angolszász és az amerikai ünnephez kötik, pedig Magyarországon már az Árpád-házi királyok idejében ismerték: sötétedés után töklámpásokkal világítottak, így tulajdonképpen régi hagyomány nálunk is. A mintáknak, díszítéseknek csak a képzelet szabhat határokat, talán a legszembetűnőbb, ha a bejárat környékét vagy az ablakpárkányt dekoráljuk vele.

„Fogadó­bizottság”

Tokos 1

Hangulatos díszítés a lépcsőnkre mécseseket, bogyós terméseket és töklámpásokat helyezni, például levélformákat faragva a zöldség húsába.

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

„Se kép, se hang...”

Tokos 4

Vicces fejekben is gondolkodhatunk: a „nem lát, nem hall, nem beszél” majmok nyomán elkészíthetjük tökből a megfelelőjüket, kesztyűket segítségül hívva.

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Befelé hívogató

Tokos 5

A hűvösebb időben kiürült kültéri kaspókat töltsük meg kisebb-nagyobb tökökkel, amelyekre előbb lyukakat faragtunk. Vegyük körbe az aljukat őszi levelekkel, termésekkel, csodás kompozíció fogadja majd így az érkezőket!

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Néhány tipp:

- Éles konyhai késsel érdemes dolgozni a pontos minta érdekében.

- Ne dobjuk ki a magokat sem: következő évben elültethetjük, vagy éppen finom pirított tökmagot készíthetünk belőle.

- Olyan tököt válasszunk, ami stabilan megáll az alján.

- Fúróval, kiszúrható süteményformával is kialakíthatunk mintákat.

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Útjelző tökökből

Tokos 2

Vezessük a vendégeinket egészen a bejáratig ezen a töklámpásokból, mécsesekből kialakított különleges úton!

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Emberére akadva

Tokos 6

Használjuk fel a tök adottságait dekorációnkhoz: a szára tökéletes orrnak, faragjunk hozzá szájat és szemeket. Fűféléből, tésztából vagy a saját húsából még hajat is „növeszthetünk” neki.

Forrás: www.southernliving.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít