hydrangea.jpg

Régiből újat?

Az értékmentés mintapéldája ez a két barokk bútor. A fotel érdekessége, hogy a kárpit is új színt, festést kapott. Ötletet meríthetünk a krétafestékek sokszínű variációjára, egy-egy bútor csodás átalakulására.

Barokk komód

Komod eredeti

Az ilyen jellegű bútorok szinte kiáltanak azért, hogy „franciásítsuk” őket. Ennél a komódnál ezt a hatást a finom, világosszürke Paris Grey-jel, a díszítő motívumokon az Old White-tal értem el, a kopottságot a dark wax adja. A komor, barna bútorok felfrissülnek az ecsetvonások nyomán, és könnyedén válnak mind a klasszikus, mind pedig a modern lakások díszeivé.

031

 

Barokk fotelek

Fotel eredeti

A kárpit festése nagy kihívás, de a végeredmény minden esetben kárpótol minket. Amire szükségünk volt hozzá: festék, víz, wax és sok-sok türelem. A csíkok izgalmassá teszik a klasszikus formájú foteleket. A viasztól olyan, mintha bőrből készültek volna. A választott színek a Burgundy és az Old Violet. A fa részeken mindkét szín megjelenik, visszakoptattam és arany füstfóliával emeltem ki a faragványokat.

 

 Q8A1245

Fotók, szöveg: Jankovits Krisztina / Francia Kék

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít