hydrangea.jpg

Tavaszi csibefészek

HG2013-389

Melyik családban ne lenne ismerős a húsvét előtti időszakban a tojások kifújása, tisztogatása, gyűjtögetése? Az összegyűlt tojáshéjak díszítése remek közös elfoglaltság felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Sokféle mintázásból válogathatunk, és évről évre más dekorálási módot választhatunk. A hagyományos minták mellett jó móka kipróbálni egy-egy rendhagyó módját is a tojások dekorálásának, így kedves kiegészítőkkel gazdagíthatjuk az ünnepi asztalunkat.

Hozzávalók:

- kifújt tojások

- piros kartonpapír és gyöngy

- textilmaradékok

- natúr csomagolópapír

- rafiaszálak

- alkoholos filctoll

- ragasztó

- tű, cérna

Elkészítés: 

A kifújt, kimosott, kiszárított tojásra először a csőrt rögzítjük. Ehhez alulról egy kis kartonkorongot fogunk a tojásra, ezen keresztül felszúrunk egy hosszú tűvel, majd a cérnával a felső nyílásra rögzítjük a piros csőrt, közepében az apró gyönggyel. A tűvel visszaszúrunk a tojáson és az alsó korongon keresztül, majd olyan szorosra csomózzuk alul a cérnát, hogy stabilan rögzüljön a csőr is.

HG2013-382

Ha több csibét készítünk, akkor színben harmonizáló szárnyakat szabunk pamutvászonból, és a helyére ragasztjuk mindet.

HG2013-385

A kiválasztott tálkát vagy tányért bőven megtöltjük vékony csíkokra vágott natúr csomagolópapírral és rafiaszálakkal.

HG2013-386

A csibéket tojástartókba is helyezhetjük, de egyszerű kis műanyag kupakokra is ültethetjük őket a fészek közepébe.

HG2013-389

Forrás: www.modest-home.blogspot.com

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít