hydrangea.jpg

Csipkés „dísztök”

Hozzávalók:

- egy tetszőleges méretű (formájú) tök

- fehér akrilfesték

- ecset

- dekupázsragasztó

- dekupázsecset

- szalvéta

- dekupázslakk

- olló

A tököt egy nedves ronggyal alaposan megtisztítjuk, majd szárazra töröljük. Ezután akrilfestékkel két rétegben (száradási időt betartva) „lealapozzuk”.

A szalvéta felső sarkát köralakban kivágjuk, éppen csak annyira, hogy a tök szárán át tudjuk bújtatni.

Ezután szétválasztjuk a rétegeket, és a felső, mintás réteggel dolgozunk tovább. Átbújtatjuk a tök szárán, majd óvatosan, fentről lefelé haladva elkezdjük aládolgozni a dekupázsragasztót, miközben a szalvétát óvatosan, szakaszosan ráhelyezzük. Ahol fedésben van, ott érdemes a felesleges szalvétát levágni (letépni), hogy szépen kisimuljon.

Közben szakaszonként, ahogy alul száradni kezd, felül is óvatosan elkezdjük átkenni a dekupázsragasztóval. Nem baj, ha sok ragasztó megy rá, és fehér a felülete, ez a száradás után eltűnik majd, és egy szép fényes felület marad.

Miután a felső réteg is megszáradt, egy réteg lakkal lezárjuk a felületet.

Csipkes tok

Forrás: EnArt Design by Tóth Enikő

e-max.it: your social media marketing partner

A Golden Harmony a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

A sütik segítenek nekünk hogy jobb élményben részesítsük látogatóinkat. Ha elfogadja ezt, elfogadja a tőlünk és partnereinktől érkező sütiket.
Ok Elutasít