Keresés

Balatoni nyaraló új köntösben

Egy balatoni nyaraló eladására szánták el magukat a tulajdonosok, és ebben kértek segítséget Sali Rékától, aki nemcsak ingatlanközvetítéssel foglalkozik, hanem végzett lakberendező és homestager, így pontosan tudta, hogyan tud a leginkább és a legtöbbet tenni megbízóiért.

Mi is az a homestaging?

A homestaging lényege ugyanis, hogy némi anyagi ráfordítással, változtatásokkal, felújítással egy lakást drágábban el lehet adni. 

A tulajdonosoknak tetszett az ötlet, megbeszéltek egy anyagi keretet, és ezen belül szabad kezet kapott Réka a felújításban, de persze folyamatosan egyeztetett megbízóival.

Teljesen átalakult az előszoba

Az átalakítás során új nyílászárókat kapott a nyaraló, így igényes műanyag bejáratra cserélték a régi ajtót és a többit is. A konyha melletti nyílászárót arrébb helyezték, így a megmaradt beugróban elfért egy kisebb előszoba-bútor.

A fűrészporos tapétát mindenhol festék váltotta fel, és a tereket teljesen újragondolták.

Az eredeti főzőfülkét áthelyezték a nappaliba, ahol lehetőség nyílt egy teljes értékű, nagyobb konyha kialakítására. Új burkolat került a szekrényelemek mögé, és mindenhol törekedtek a világos színek használatára, hogy optikailag tágítsák a szobát. Acélkék ülőbútort választottak hozzá és néhány kék kiegészítőt, ami a magyar tenger közelségét is jelzi.

Kényelmesebb lett a hálószoba is

A keskeny kisszoba ajtaja az előtérből nyílt, ez az, amit az átalakítás során áthelyeztek, hogy a nappaliból nyíljon, így a korábbi kanapé helyett – amit állandóan nyitni-csukni kellett – elfért egy franciaágy a szobában. Az ágyvég mögé a helyiség fókuszpontjaként nagymintás tapéta került.

Optikailag tágasabb, világosabb fürdőszoba

Az eredeti helyiség komor volt és nem a legjobb elrendezésű. Ezt a szobát teljesen felújították szürke-fehér színben. S bár a méretein nem lehetett változtatni, mégis kényelmesen tágasnak hat a végeredmény.

Hívogatóvá vált a külső tér is

A hálóból nyíló kis terasz kisebb fabútort kapott, kék, mintás szőnyeggel, így hívogatóvá vált a terasz is. Itt az apró, bájos kiegészítők teszik rá az i-re a pontot.

Lakberendező:  Sali Réka
Szöveg: Erdély Györgyi
Fotó: Jurassza Zsófia

A tulajdonost kérdeztük:

- Mennyire volt költséges az átalakítás?

- Nagyon kedvező áron sikerült az átalakítás Réka segítségének köszönhetően. A berendezéshez jó ár-érték arányú tárgyak lettek kiválasztva.

- Mit szeretsz legjobban a nyaralóban?

- Az új elrendezést. Élhető lett a hálószoba, nagyobb lett a fürdő, és egy pici előszobának is maradt hely.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!