Keresés

Ilyen, amikor megrendelő és tervező igazán egy hullámhosszon rezdül

Amikor két ember együtt rezdül, ha vásárolni mennek, egyszerre nyúlnak egyazon díszpárnához, ugyanazon kirakat előtt cövekelnek le, s a tapétakönyvet is természetesen azonos oldalon jelölik meg. Ilyen harmóniában született meg ez az otthon. Burkolatok, kövek, drapériák, bútorszínek azonos ízléssel, azonos harmóniába állítva… Igen! Amikor megrendelő és tervező igazán egy hullámhosszon rezdül, akkor garantáltan egy csoda születik.

Amikor együtt rezdülünk

Ebbe az exkluzív otthonba lépve már az előszobában is letisztult elegancia, tágas tér fogad.

Arany design

Arany-fekete-fa színvilág dominál ebben az impozáns térben, amely sejtelmesen visszatükröződik a calacatta fényes hidegburkolaton. Amikor a nappali-konyha-étkezőbe lépek – ahová egy gyönyörű lépcsőházon keresztül érkezem – ámulatba ejt a belső tér harmóniája és az elém táruló nem mindennapi panoráma. A Balaton környéki hegyvidék egyfajta óriás „festményként” kényezteti szemünket, miközben az elektromos relax bőrkanapék (NatuzziEditions – Max City) kényelmét élvezzük. Az etanollal üzemelő biokandallóban táncol a tűz, s közben azon gondolkodom, hogy itt minden milyen nyugalmat áraszt.

A harmónián túl az ergonómia is fontos tervezési szempont volt,

ezért a konyhában sok a főzéshez és tálaláshoz szükséges munkafelület. A konyhaszigetben tisztított vizet nyerhetünk főzéshez, vagy ha csak belekortyolnánk – akár szénsavasra állítható – selymes tisztaságába. A hűtőszekrény, fagyasztó, sütő és mikró egy hatalmas toronyszekrénybe került, amely egyben számtalan praktikus tárolási lehetőséggel is szolgál. A lépcsőház ékessége a Lumolight Design kínálatából kiválasztott hatalmas, többágú függeszték. Az arany-ezüst, goldrose színű gömbökre hosszas keresgélés után esett a választás, s mondhatjuk, hogy egy cseppet sem bánta meg házigazdánk, hiszen ékszerként ragyog a szintek között.

A hálószobában a szürke szín dominál,

melyet egy kis feketével és a fa melegségével egészítettek ki. Mindehhez a különleges króm lerakóasztalkát a Bútorex kínálatából választották. A króm fémes tükörfelülete visszaköszön a világítótesteken (Lumolight) és az összes dekorációs kiegészítőn is.

A hálószobából a gardróbon keresztül jutunk el a szülők fürdőszobájába,

ahol a nappali calacatta hidegburkolata ezúttal a falakon is megjelenik. A helyiség letisztult nagyvonalúságához remek kiegészítő a két hatalmas tükör között elhelyezett zuzmófal, amely szintén az Otthonod 2000 Interior Design tervezőinek munkája.

Az emeleten találjuk a vendéghálót,

amelyben a szürkéhez meleg bézs tónusokat választottak a tervezők. Itt is – akárcsak a ház többi helyiségében – a Munkácsi Szalon tapétái alkotnak tökéletes harmóniát a szintén a szalonból választott függönyökkel és lakástextilekkel.

A földszintről a dolgozó terébe érkezünk az emeletre,

amely tágas, világos és hatalmas ablakaival csodás panorámát nyújt. A két modern vonalú bőrfotel a kerek dohányzóasztallal és a sarokban elhelyezett lerakóasztallal (Bútorex) tökéletes választás az ívelt lábú íróasztal kecses eleganciája mellé.

Tágas, elegáns fürdőszoba

A hatalmas méretű calacatta burkolólapokkal, a magasfényű fehér bútorokkal a földszinten lévő fürdőszoba is nemes, tágas és mindemellett nagyvonalú.

Minden évszakban üdezöld kert

A ház külső burkolatait, a külön gonddal megtervezett és kialakított kert köveit a Balkán Stein Kft. kínálatából válogatták a tervezők. A teraszos kert télikert mögötti részén prémium minőségű műfű (Holland Pázsit) gondoskodik a minden évszakban üdezöld összhatásról.

Fotó, lakberendező: Otthonod 2000 Interior Design
Szöveg: KovArt

„Bár szenvedélyesen szeretjük az összes általunk tervezett otthont, mégis az utóbbi évek egyik legkedvesebb felkérése volt ennek a balatoni háznak a megtervezése. Akárcsak a csillagok rendkívüli együttállása olyan ritka, amikor a tervező és a lakás tulajdonosa szinte minden gondolatában együtt rezeg. Ilyen hihetetlen és egyértelmű módon született itt minden.” – Otthonod 2000 Interior Design csapata

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!