Április 30-ig várják a nevezéseket az Év Homlokzata 2023 pályázatra!

Tizenegyedik alkalommal hirdetik meg az Év Homlokzata pályázatot, amelynek célja a hazai építészet értékeinek felfedezése, elismerése és széles, szakmai körben való bemutatása. A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak. Az építészeti megoldások kategóriánként egymillió forint nyereményért szállnak harcba. A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége.

Az egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású

építészeti megmérettetés alapítója és főtámogatója a Baumit. Az Év Homlokzata pályázatra a korábbi évekhez hasonlóan az egész országból várják a szakma legizgalmasabb homlokzati megoldásait.

A nevezésre öt kategóriában, épülettípus szerinti felosztásban van lehetőség: családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, műemlék felújítás. 

A pályázaton mind építészek, mind kivitelezők indulhatnak, a nevezés feltétele az épületek kialakításánál a Baumit által gyártott homlokzati termékek felhasználása.

Az idei Év Homlokzatán a 2020-2023 között megvalósított projektek szerepelnek.

Az általános építészeti kritériumukon kívül a homlokzati struktúrájukban, színeikben is egyedi és kiváló, valamint a fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő homlokzatokat szeretné felfedezni és a szakmával is megismertetni a kezdeményezés. 

Már december óta lehet nevezni, de a pályázati időszak egészen április végéig tart, így bőven van idejük pályázni azoknak is, akik esetleg csak most találkoznak a kiírással.

 Érdekes lesz látni, mennyire használták ki az építészek azt a lehetőséget, amit a Baumit Life több mint 1000 színből álló színpalettája kínál, illetve mennyire bátrak a különleges vakolatstruktúrák alkalmazásában.

Kivitelezők és építészek egyaránt benevezhetnek

„Az Év Homlokzata az egyetlen olyan építészeti pályázat Magyarországon, amelyre kivitelezők és építészek egyaránt benevezhetnek, sőt, közösen is indulhatnak. Építőanyag-gyártóként azt valljuk, hogy a tervezés, az alkalmazott anyagok és a kivitelezés egymással egybeforrt, csak úgy lehet értéket teremteni az építészetben, ha mindhárom kiváló minőségű. Emellett a szakemberek összetartását, az építészeti kiválóságok széles körű megismertetését is szorgalmazzuk a pályázattal.” -mondta el Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

Neves építészekből és szakértőkből álló, független szakmai zsűri

bírálja el a beérkezett pályázatokat. 

Jánosi János, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
Vadász Bence, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
Máté Klára, a Magyar Építéstechnika főszerkesztője, Lechner Ödön és Ezüst Ácsceruza Díjas szakember
Vidor Győző, a Xella közép-európai igazgatója
dr. Tari Gábor, PhD egyetemi docens, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékének, Színdinamika Szakmérnöki Műhelyének tanára

Lesz közönség szavazás is

A zsűri által legjobbnak és legszebbnek vélt homlokzatok mellett a nyáron megtartandó közönség szavazás nyertese, valamint a Baumit ügyvezetői díj nyertese is külön elismerésben részesül majd.

Még nem késő nevezni!

A nevezéseket az evhomlokzata.hu weboldalon keresztül lehet benyújtani 2023. április 30-ig.

További információ: evhomlokzata@baumit.hu.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!