Keresés

Amerika a Balaton partján? – Egy tóparti nyaraló varázslatos felújításának története

A szó szoros értelmében a határokat feszegették annak a balatoni nyaralónak a kialakításánál, amit a tulajdonosok egy profi szakemberre: Murányi Liza lakberendezőre bíztak. A képek magukért beszélnek: a színek kavalkádja jellemzi leginkább ezt a tóparti apartmant, ahol a tulajdonosok minden apró részletre figyelve alakították ki a környezetet az enteriőrtervező segítségével. 

Minden bútor egyedi gyártású,

a Zsá-ko bútorral készíttették, és valamennyi kiegészítő, lámpa, drapéria erőteljes színe együtt adja ezt a káprázatos végeredményt.

Élénk, felpezsdítő színek

A nappali berendezésében az összes bútor, polc lebegő, könnyed érzést sugall. Az élénk, felpezsdítő színek kellemes kontrasztot alkotnak a hatalmas üvegfelület másik oldalán csillogó, nyugalmas Balatonnal. 

A szobában egy puha, vastag szőnyeg biztosítja a tökéletes kényelemérzetet.

A pasztell rózsaszín-antracit konyhabútor szintén domináns része a térnek.

Egyedi, szokatlan színvilágot képvisel a megszokott konyhákhoz képest, mely jól harmonizál a Dulux pasztell falszíneivel. 

A púder szín a nappali párnáin köszön vissza, ugyanúgy, ahogy a hatalmas falikép türkiz színei az étkezőszékek kárpitjain. 

A FunderMax dekorlapok színei sokat segítettek az apartman extravagáns hangulatának megteremtésében. A sok-sok szín mellett a kisebb bútorok, lámpák színei, anyagai visszafogottak, fekete-fehér színeikben illeszkednek az összképbe.

A világítótesteket a Lumolight Design Kft.-nél találták, a kapcsolók mind Mentavill márkájúak. A padló világos színe kiemeli a bútorok formáját. A The Showroom-nál választott székek könnyed fekete fémlábai, a lámpák kerek, meleg fényei, a fali tükördesign tükröződése mind-mind vidám érzést kelt a vendégben.

Az apartman neve : California Love

Nemcsak a színek, hanem a formák és a fények kavalkádja is jellemzi az enteriőrt. Rejtett világítások, szögletes, valamint kerek formák köszönnek vissza minden helyiségben, akár a tapétán, akár a ciklámen neonreklámban.

Parti hangulat a közlekedőben

A közlekedőben a mennyezeti gipszkarton fényjátéka nyitja meg a teret a belépő vendégnek. Már itt egy színes falikép sugallja a „partihangulatot”.

Az enteriőrhöz két fürdőszoba tartozik,

mindegyikben megjelenik ugyanúgy a fény, a geometrikus és kerek formák, valamint a színes hangulat. A fekete kiegészítőkkel remek kontrasztot alkot a fehér bútor.

A kis fürdőben újra megjelenik a pasztell rózsaszín és a hangsúlyos matt fekete.

A burkolatok játéka is feldobja ezt a mini fürdőt. A szürke-fehér hexa mozaik és a pasztell rózsaszín jól megfér egymás mellett.

A hálószobák sora sem visszafogott,

inkább színek, formák, fények gigantikus elegye. Egy biztos ezt a nyaralót látva: az otthonunktól teljesen eltérő hangulat fokozza a nyaralás érzését ebben a vidám egyvelegben.

A kilátás és a környezet magáért beszél

A hatalmas teraszról elénk táruló Balaton mindig, minden napszakban gyönyörű látvány.

Fotó: Farkas Sándor
Lakberendező: Murányi Liza
Szöveg: Erdély Györgyi

A lakberendezőt kérdeztük:

- Milyen élmények, emlékek maradtak meg ezzel a munkával kapcsolatban?

- Extravagáns, egyedi megjelenés, valódi, vidám nyaralás-feeling volt a megrendelő kérése. Remek munka volt velük véghez vinni e különleges nyaraló kialakítását!

- Mennyire kaptál szabad kezet?

- Köszönöm, hogy részese lehettem csapatommal együtt ennek a munkának, és azt külön, hogy befogadóak voltak az ötletekre, megadva számomra minden tervezői szabadságot.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!