Keresés

A zöld legyen tényleg zöld – energiahatékonyság a mindennapokban

Az utóbbi évek során mindenki számára egyre fontosabbá vált az energiahatékonyság. A növekvő energiaárak, valamint a bolygónk megóvása érdekében egyre többen váltottak olyan alternatív megoldásokra, amelyek megoldást jelenthetnek a felmerülő problémákra. Természetesen vállalati szinten is elgondolkodtató a helyzet, hiszen, ha egy cég által gyártott termék is energiahatékony módon működik, akkor az vonzóbb lesz a vásárlók számára.

Új szemléletrendszer az energiahatékonyság terén

A napelemek, a hőszivattyú, az energiahatékony fűtésrendszerek egyre elterjedtebbé váltak. Nem csak a környezetkímélő működésük miatt, hanem azért is, mert egy így könnyen csökkenthető a család kiadása. Az egyszeri beruházás rövid időn belül megtérül, valamint a zöld életmód hozzájárul az egyszerűbb mindennapokhoz. 

Nem is gondolnánk, hogy az olyan cégek, mint a Wellis Magyarország is tesznek azért, hogy akár pihenés közben is energiát takarítsunk meg.

Új dizájn, új megoldások, új szigetelésrendszer

jellemzi a legjobban a bemutatásra került vadonatúj Wellis Life jakuzzikat. 61 szabadalommal és saját innovációval már bárki számára elérhető az energiahatékonysági szempontokból egyedülálló Wellis masszázsmedencék új termékcsaládja.

Rendkívül kedvező energiafelhasználásának köszönhetően a napi fogyasztás nagy mértékben csökken, az eddigi akár 10,4 kW-ról 2,8 kW-ra. A jelenleg forgalomban levő legjobb energiafelhasználású, 5 kW-os napi fogyasztású medencének az értékeit sikerült felére csökkentenie a Wellis fejlesztői csapatának, ami világ szinten hatalmas előrelépés a luxus terméknek számító masszázsmedencék piacán.

Life, mint környezettudatosság és energiahatékonyság

Ebbe a termékcsaládba tartozó modellek megalkotása során kiemelt figyelmet fordított a Wellis az energiahatékony megoldásokra, miközben a gyártás során a fenntarthatóságot és a környezettudatos gyártási technológiákat részesítették előnyben.

Ezt szem előtt tartva nyilvánvaló volt, hogy új és megújult termékeik is ezen szabványok szerint készülnek majd. Ennek megfelelően átdolgozott masszázsmedencéik a Life nevet kapták, amely nevet mindkét termékcsaládjuk, a Peak és a CityLife is tovább viszi.

Energiahatékonyság az optimalizált vízkeringető rendszerrel /WOW – Wellis Optimized Waterflow/

A továbbfejlesztett elektromos vízterelő készülék, a WOW funkciójában nem változott, azonban egy kisebb gombokkal ellátott panellel készült a könnyebb használat érdekében. Az elektromos vízterelőnek köszönhetően a Wellis masszázsmedencéiben egy új, innovatív, a hagyományos masszázshoz hasonló érzetet érhetnek el a használók: a masszázs iránya 5 másodpercenként fokozatosan változik, ezzel pulzáló hatást kelt.

Ami a vízáramot illeti, a csövek kiegyenesítésével és az új vízelterelő felszerelésével két régebbi modell masszírozószivattyújának erejét egyesítették. Így a használat közbeni energiafogyasztás a korábbi mennyiség felére csökkent.

Megújult skandináv szigetelés és rejtett hőszivattyú kialakítás az energiaspórolás jegyében

A megújult szigetelésnél a jakuzzik tartókeretében és a perem alatti habszigetelés helyett is, a jóval esztétikusabb 3,5 cm-es polifoam szigetelés került elhelyezésre. A tálcában a korábbi polifoam szigetelés helyett az eddigi legjobb szigetelőt valósította meg a magyar vállalat: a levegőt. Ezt úgy érték el, hogy az alsó lemeztől 3 centiméterre egy ABS lemezt szereltek fel, amely levegőzsebeket hoz létre, ezzel tökéletesre fejlesztve a levegő általi szigetelést.

A Life termékcsaládban a burkolat alatt került kialakításra a hőszivattyú, mely a skandináv szigeteléssel együtt a legoptimálisabb energiacsökkentő megoldásnak bizonyult. 

Vízkezelés/ OZMIX RENDSZER

Az újonnan kifejlesztett OZMIX rendszernek köszönhetően a jakuzzik fertőtlenítésének hatásossága sokkal jelentősebb. Keverőkamráinak köszönhetően 20 %-kal hatékonyabb eredményt érnek el, mint a korábbi keverőkamra nélküli modelleknél. A hosszú időn át végzett tesztek bebizonyították, hogy a piacon lévő fertőtlenítő rendszerekhez képest ez a rendszer pusztítja el a legtöbb baktériumot.

Mindenki számára világos, hogy ez az innováció megkönnyíti vásárló mindennapjait az energiafelhasználás tekintetében és hosszú távon még jövedelmezőbb lesz környezetbarát szempontjaink alapján is! Fontos a bolygónk védelme és ha még a relaxálást is energiahatékonnyá tesszük, akkor nem csak pénzt takarítunk meg, de egy lépéssel közelebb kerülünk a zöld életmód megvalósításához!

További információ: wellis.hu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!