A karácsony öröme otthonunkban

Az első lépések…

 Az év végének nagy ünnepére készülődve először azt kell eldöntenünk, a dekorációkat illetően milyen színvilágban gondolkozzunk. A legklasszikusabb választás a piros- fehér kombináció, ami némi zölddel kiegészülve rendkívül meghitt, otthonos hatást kelt.

A „miként”…

Szépséges látvány, ha az ablakainkat egy-egy zöld magyal- vagy vesszőkoszorúval díszítjük, amire piros bogyókat erősítünk. Az egységes, megsokszorozott dekoráció különlegesebb egy függönynél.

karácsonyi otthon

Az asztal is kínálkozik dekorációk elhelyezésére. Egy vázányi tujaág vagy fenyő, bogyós termések ebben az időszakban tökéletes díszítőelemek. A teríték szembetűnő része lehet egy fehér textilszalvéta, fenyőág piros masnival átkötözve, bogyók, esetleg rozmaring.

karácsonyi dekoráció konyhába

A nappali kényelméhez ilyenkor piros párnákkal tudunk a legtöbbet hozzátenni. Legyen hasonló a választott kötött takaró is. A skandináv vagy a hópehely minta ilyenkor magától értetődő.

karácsonyi otthon nappali dekoráció

Kis lerakó asztalkára (mű)fenyő kerülhet, válasszunk hozzá „ünnepi”, pl. aranyszínű kaspót.

karácsonyi ablakdísz koszorú

A dohányzóasztal se maradjon ki a dekorációk sorából: egy tálcára sorakoztassunk fel karácsonyi hangulatú tárgyakat, gyertyát, fenyőágat, gömböket, mézeskalácsot. Jól megfér ilyenkor az asztalon a fenyőt imitáló gúla, a legjobb, ha párban helyezzük el itt.

Képek: my100yearoldhome.com

karácsonyi otthon
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!