8 lakberendezési ötlet, amelyeket elleshetsz a farmhouse stílustól

Olyan ötleteket, inspirációkat keresel, amelyekkel kicsit rusztikusabbá és bájosabbá teheted a környezetedet, ugyanakkor megmarad az a modern egyszerűség, amit szeretsz? Akkor szemezgess bátran az alábbiakból – éljen a farmhouse stílus!

A farmhouse stílus nagyon népszerű mostanság,

hiszen egy ilyen otthon bájos, rusztikus, természetközeli, ugyanakkor tud modern, letisztult, egyszerű is lenni. Ha fontos számodra a környezetvédelem, illetve közel áll hozzád a zero waste szemlélet, akkor is jó választás, hiszen ebben a stílusban nem túlzás, hogy kötelező néhány régi bútordarab „leporolása”, újrahasznosítása (természetesen a felújításuk megengedett).

inspirációk farm stílusra

Ráadásul nem is olyan nehéz néhány praktikát ellesni ettől a lakberendezési stílustól, és kicsit „farmhouse-osítani” az otthonodat. Ebben segítünk most mi is – jöjjön most nyolc, többségét tekintve elég könnyen bevethető tipp és tanács, hogy hozzád is megérkezzen ez a szerethető irányzat!

farmhouse stílus

1. Kezdjük a bejáratnál

Egy farmhouse stílusú otthon hangulatát már a bejárat megadja – nézd csak meg, milyen hívogató! Ehhez sokszor elég néhány részleten változtatni: pakold el a felesleges dolgokat, aztán szerezz be a képen láthatóhoz hasonló koszorúkat és egy új lábtörlőt. 

farmhouse stílus - bejárati ajtó

2. A farmhouse stílus barátságos

Barátságossá, kellemessé teheted a belső tereket ennek a stílusnak a felhasználásával. Jöhetnek a puha takarók, párnák, régi szőnyegek.
Ki ne huppanna le szívesen erre a kanapéra?

farmhouse stílus a nappaliban

3. Bánj óvatosan a színekkel!

Az alapárnyalatok ennél a stílusnál a fehér, a szürke, de jöhet egy kis középbarna és egy pici fűzöld, de nyúlj bátran akár a pasztellekhez is.

a farmhouse stílus színvilága

4. Nemes egyszerűség

A konyhát világossá, légiessé teheted, ha a fenti színek mellett nem félsz a szépen kezelt, világos árnyalatú fafelületektől sem. És a padlót sem kell csupaszon hagynod.

farmhouse stílusú konyha

5. A kertnek sem kell kimaradnia a jóból

Ha kiteszel egy szőnyeget, máris olyan, mintha odakint is lenne egy nappalid. Az időjárás-előrejelzésre azért figyelj!

farmhouse stílusú kert

5. A kertnek sem kell kimaradnia a jóból

Ha kiteszel egy szőnyeget, máris olyan, mintha odakint is lenne egy nappalid. Az időjárás-előrejelzésre azért figyelj!

farmhouse stílusú kert

6. Szerethető stílus

A csillár talán túlzás a hátsó kertbe, de egy makramé függőággyal és ezekkel az imádnivaló LED-es fényfüzérekkel az összhatás valahogy mégis szerethető.

makramé függőágy

7. A hálószobát se hagyjuk ki!

A hálószoba farmhouse-hangulatát azonnal megadja egy pajtaajtó és egy hangsúlyos szőnyeg.

farmhouse stílus a hálószobában

8. És végül, ne feledd!

Nem kell mindjárt az egész háznak nekiesni, és teljes átalakításba kezdeni – akár egyetlen helyiségen is kipróbálhatod a farmhouse stílust.
Ez lehet akár a mosókonyha is.

Szöveg: Balogh Mia
Képek: onekindesign.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!